Reklam
Kadir Kenar

Kadir Kenar


Taraf Olmayan Bertaraf Olur

03 Nisan 2018 - 13:38

Bu cümleyi uzun yıllar Kamuoyu Gazetesinin logosunda okumuşsunuzdur. İlke olarak hep taraf olmuş ve tarafımızı da açıkca ilan etmişizdir. Benim karakterimde tarafsız olmayı kaldıran bir yapı taşımaz. Ne düşünüyorsak, ne görüyorsak açıkca ortaya koyarız. Çanakkale'nin tarafında olduğumuzu, bazı güç odaklarıyla pek yakın ilişki kurmadığımızı takip eden okuyucularımız iyi bilir. Bu bize para kazandırmaz, ama saygınlık anlamında çok şey kazanmışızdır. Artık tek geçer akçe olan paranın güçünü elbette biliriz, ama parayla saygınlık satın alınmayacağını daha iyi biliriz.
Şimdi durup dururken bu konuya niye girdim onu da söyleyeyim. Herkesin ağzında Çanakkale'de çok gazete olduğu ve bu durumdan çoğu kişinin rahatsızlık duyduğu söylenir durur. 'Birisine reklam versen diğeri de istiyor canım' gibisinden yakınmaları çok duyarız. Ama bu yakınmayı yapan kişi şunu düşünmez; Çanakkale'de gazete reklam fiyatları belediyenin suyundan daha ucuzdur. Sektörde bir tekel meydana gelse, vereceğiniz bir aylık reklam parası bile şuanda bütün gazetelere verdiğiniz rakamı bulacaktır. İşte bunu kimse düşünmez. Bizim zavallı arkadaşlar ' ne verirsen ver abi' dedikçe üç kuruşa reklam yayınlatan sözde gazete severlerin de bi yerleri kalkar!
Kimsenin gözünün üstünde kaşın var diye bile eleştirmediği barışın kentinin belediye ise bu konuda parmağını bile kıpırdatmaz. Sayın Başkan yolda izde görürse, 'eee napıyon bakam?' der geçer. Memlekette bir çoğumuz tatlı su gazeteciliği yaptığımız için, ancak seçimden seçime ciddiye alınırız. "Aman ha batma. Dayan sen bize lazımsın"der sırtımızı sıvazlarlar. O günlerde hüngür hüngür ağlayanlar üç dört yıl selam bile vermez.
Evet, taraf tutan bir gazete olarak ve de gazete sahibi olarak battığımızı buradan açıkca ilan ediyorum. Onurlu bir gazetecilik yaptığım içinde öfkem yükseliyor. Nasıl cinnet  geçiren insanlar nasıl varsa; yakında cinnet geciren gazete de görebilirsiniz. Sayın başkanlar ve de hep öyle kalacağını sananlar! Tarafsız abiler!
Tabiki gazeteler olmadan da siz bu memleketi yönetebilir siniz. Hatta kendinize göre daha da iyi yönetirsiniz. Ama napalım, bizde onurlu birer basın emekçisi olarak burada yaşamak zorundayız.
Saygılarımla.

İnşaat sektörü göz dolduruyor

Onlar çoğunlukla şehir dışında olduğu için fazla görmüyorsunuz. Çan yolu girişinde siloları yükselen hazır beton ve demir tesisleri, Çanakkale'de yüzlerce işçi çalıştıran müesseseler. Emek yoğun işgücünün yanısıra artık teknolojiyle de tanışan bu işletmelerden birisi olan Çetinkaya Beton'un piyasaya sürdüğü hazır sıva yeni bir ürün. Ve bu ürün piyasada bir ilk olacak. İnşaat kalitesinin olmazsa olmazı hazır betondan sonra, hazır sıva. Diğer firmalara da örnek olacak bu yeni ürünün kaliteyi ve hızı biraz daha yükseltmesi kaçınılmaz. Plastformun üç dört yıl önce başlattığı ve binaların dış görünümleriyle ilgimizi çeken yenilik nasıl tüm piyasa tarafından örnek alındıysa, hazır sıva gibi bir ürün de diğer firmalar tarafından hayata geçirilecektir.



Temmuz sıcağında Evet-Hayır yarışması!

Rahmetli Cenk Koray sunduğu pazar proğramlarının içindeydi. Pazar günleri; evet ve hayır demeden üç dakika dayanabilirseniz yarışmayı kazanırdınız. En çok güldüğümüz yarışmalardan birisiydi. Ne garip yıllar sonra bir pazar günü, hem de 12 eylül günü yine soruyorlar evet mi, hayır mı! Here iki cevabın da kazananı ve kaybedeni başka olacak. Ben Çanakkale'ye herhangi bir liderin geleceğini sanmıyorum. Şuanki tahminim yüz bine yakın evet, geri kalanı da hayır çıkar diye düşünüyorum. Çok çok zorlarsak bu rakamın 120 bini ancak bulacağı kanısındayım. Onun için de bu sıcakta, bu konuya fazla kafa bile yormayacağım. 2007 genel seçim sonuçları önümde duruyor. Yüzde 35 kusür oyla 106 bin oy almış AK Parti. Bu oyun tamamını 'evet' olarak sandığa yansıtırsa başarılı bir sonuç almış olur. Öbür tarafta CHP'de bu konuda baya asılacak gibi duruyor. Bizim Aykut şimdiden sırtında 'hayır' yazan tişörtüyle gezmeye başladı bile. 10 tane yaptırmış, kirlendikçe değiştirecek herhalde. Serdar Soydan ve ekibi ne zaman harekete geçer bilmiyorum. Ülgür Gökhan Başkan ise bu işe fazla bulaşmaz diye düşünüyorum. Çünkü Çevre Bakanlığından büyük bir ödenek peşinde koşturuyor bildiğim kadarıyla. Çanakkale'nin arıtma sorununu çözmeden belediye başkanlığına veda etmeyeceğine dair söz vermedi ama, bu nu da başarmak istiyor. Allah yardımcısı olsun. Zor bu işler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum