Reklam
Kadir Kenar

Kadir Kenar


Sokakta Herkes Gazeteci Arıyor

03 Nisan 2018 - 13:38

Günlerden Cuma. Güngör Yıldız ile birlikte yürüyoruz. Öğlen sıcağından korunmak için binaların gölgelerini takip ediyoruz. Açık dükkan kapılarından bir bağırış yükseliyor.. Adeta yangın var der gibi hem de! Çünkü aynı sokaktan biraz önce TEDAŞ’ın görevlileri geçmiş. Lokantacılar Odası Başkanı Selahattin İş kamera istiyor. Bin bilmem kaç lira elektrik faturası gelmiş. Bunu gören Selahattin İş’te normal olarak kafayı yemiş! Bağırıyor. Göngür pek oralı olmasa da, ‘tamam birazdan kamera gelir’ diyerek arabaya binip gidiyor.

Ziraat Bankası’nın önünden yürüyorum. ‘KEY’ dedikleri, peynir ekmek yedikleri türküsünü çalan çalana. ‘ya ne biçim rezalet arkadaş bu ya!’ yaaaa. Tam rezalet valla. Yazayım ben bunu en iyisi. Siz de okuyun! Kapansın bu mevzu değil mi! Kaça kaç olur acaba? Raportör ne der ki! Yazar ken odak modak olmayalım sonra!

Sokakta herkes gazeteci bekliyor. Herkes dertli. Herkes parasız. Herkes borçlu. Herkes gazetecilere derdini anlatıyor. Gazeteci de borçlu, aynı dertten müzdarip. Anlıyor ne dendiğini. Eşek değil ya gazeteci olmuş anlasın! Yazsın.
Evet Adalet ve Kalkınma Partisi çok şükür ki kapanmadı. Bir de kapansa ve ekonomik kriz falan çıksaydı halimiz ne olurdu! Çok şükür Allah’ımıza; durmak yok yola devam!

Orman dedikleri, yangınla süsledikleri!

İnsanın kafası bozuk olunca işte böyle saçma sapan başlıklar atıyor. Ne demek şimdi bu? Kendime de kızıyorum ama ne yapayım. Şimdi size ormanla ilgili birkaç bilgi vereceğim. 40 adet arazör Çanakkale’de. Maddi değerleri tane olarak 250 ila 400 bin YTL. Bir çoğu yeni. Bunları mevsimlik işçiler kullanıyor. Onun için bazen arıza yapıyorlar. Ayrıca da eğer bu arazörlerin bir lambası falan koparsa bunu da şoför ödüyor. Onun için de dikkatli kullanmaları gerekiyor. Öyle sağını solunu paralamak yok yangın var diye!
Sonra yine yangınlar için THK’nin beş adet uçağı var. Bunların pilotları var. Bunların yıllık maliyeti de 1.2 milyon YTL. Kira parası veriyoruz. Helikoptere ise uçmasa bile 350 bin $ veriyoruz aylık olarak galiba. Uçarsa saati 10 $ çık.
Kaba hesapla durum şöyle. 7-8 milyon YTL işçi parası. 2.5 milyon YTL helikopter ve 1 milyon YTL uçaklar. Sezonluk giderimiz bu. Yangın olmazsa.
Yangın olursa, helikopterin saati 10 bin $. Uçakların ki 750 bin YTL. Hesabını siz yaparsınız.
Peki bu sene meydana gelen iki büyük yangında en hassas cümle ne derseniz o da şu: “Keşif kalksın, su atarlar hazır olsun” öyle olsun. Olsun da sonuç! Böyle mi olsun? Ormanda kumar oynanmayacağını, yangının dininin imanın olmadığını bu arkadaşlar bilmiyorlar mı ki!
Öğrenmişlerdir herhalde.

Biz yeşili seven bir memleketiz değil mi. Bakın İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir ay açan ve her tarafı rengarenk yapan lalelere yıllık 33 milyon YTL para ödüyor.

Biz yeşili seven bir milletiz değil mi?

Tavsiyem şu; bu iki yazıyı da sıkılmadan okumayı başaranlar Çanakkale Belediye’sinin 45. düzenlediği Troya Festivalinin programını alsınlar. Bir hafta her gece müzik ziyafeti var. Sergiler var, açılışlar var. Şiir dinletileri, kokteyller var. Kafanızı dağıtın, başka bir dünya var bu hafta Çanakkale’de. Boşverin her şeyi. Sadece sizin borcunuz mu var sanki. Bu ay itibariyle vatandaşın bankalara olan borcu 110 katrilyon olmuş.

Takmayın kafanıza. Ormanlar gitti falan diye de üzülmeyin; seneye lale dikeriz her yere rengarenk olur! Zaten köylüler de işsiz güçsüz kalıyor. Ne ekseler, ne dikseler para etmiyor. En iyisi onlar da lale diksin. Rengarenk!
Ondan sonra da; menekşe laaaaleee hanım eli; güzel huyun yoktur bedeli. Sana gönül verdim vereli sararıp soldum amannnnnnn! Şarkısını söyleriz hep beraber. Şarkının sözlerinin devamını bilmeyenler içlerinden ne geliyorsa öyle devam edebilirler. Bence bir sakıncası yok!



<u><b>Karne</b></u>

<b>Emin DEMİREL
Orman Bölge Müdürü</b>

“Keşif kalksın, su atarlar hazır olsun” cümlesi yerine, su atarlar kalksın demeyi akıl edemediği için  <b>-1</b>


<b>Ertuğrul GÜNAY
Kültür ve Turizm Bakanı</b>

Akaryakıt ve elektrikle birlikte otomatiğe bağlanan doğalgaz fiyatını serbest bırakan hükümetin kararını yanlış anlayarak, yaz ortasında müzelerin fiyatlarını da yükselttiği için <b>0</b>

<b>Ali SARIBAŞ
Çan Belediye Başkanı</b>

Kükürt oranı yüksek diye halka satışı yasaklanan kömürün termik santrallerde cayır cayır yakılmasına sessiz kalmayıp; “ bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!’ diyerek itiraz ettiği; ve de Çan’ın ana geçim kaynaklarından birisi olan taşımacılık sektörünün içine düştüğü bunalımı yüksek sesle haykırdığı için <b>10</b>

<b>Melda DUYGULU
Türk Halk Müziği Sanatçısı</b>

‘Çanakkale Türkü Söyler’ adlı  Yarımada Yayınları tarafından basılan kitapta, Çanakkale Savaşlarına ve orada yaşanan kahramanlıklara ithaf edilen Türkçe, Almanca, Boşnakça, Arnavutça ve Gorançe dillerindeki türkü ile ağıtların söz, nota ve hikayeleri bir araya getirerek; gerçekten çok büyük bir iş başardığı için <b>10</b>

<b>Karnenin sözü</b>

Ölür ölmez unutulmak istemiyorsanız, ya okumaya değer eserler yazın ya da yazılmaya değer işler başarın.
<i>B. Franklin</i>


<b>Şiir</b>

Sade pirinç zerde olmaz bal gerekdir kazana
Baba malı tez tükenir evlat gerek kazana
<i>Laa –edri</i>


YORUMLAR

  • 0 Yorum