Reklam
Kadir Kenar

Kadir Kenar


Seçime Doğru

03 Nisan 2018 - 13:38

Yeri gelmişken; kimi seçeceğiz ve neden seçeceğiz?

Üç ay sonra yerel seçimleri yapacağız. Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri ve Muhtarlar seçilecek. Ne yapacak bunlar? Bizi yönetecek. Bizim adımıza kararlar alıp, uygulayacak.
Bu iş basit bir seçim mi? Hayır değil. Hatta Ankara’ya gönderdiğimiz vekillerimizden bile önemli.
Ben buradan siyasi partilerimize şunu söylemek istiyorum. Özellikle de, AKP, CHP ve MHP yöneticilerine. Görünen o ki, bu partilerimiz ipi göğüsleyecek.
Şimdi mesele şu. Her parti için ehil insanlar var. Seçim yaparken buna çok dikkat etmek gerekiyor. Önümüze koyacağınız isimler önemli. Yerelde politika yapacak, yerelde karar verecek insanları lütfen iyice elekten geçirin. Senin adamın, benim adamım mantığının yanında her mevkide görev vereceğiniz insanlara iyi bakın.
Mesela il genel meclisi için seçeceğiniz adamların burada ne iş yapacağına iyice bir bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
Bunu neden söylüyorum onu belirteyim. Şimdi biz temelde belediye başkanlarına yoğunlaşırken, buraları biraz es geçiyoruz. Seçimler bittikten sonra bir de bakıyoruz ki, orayı hiç hak etmeyen insanlar seçilmiş gelmiş. Burada beş yıl görev yapacak bu kadro, düşünün ki Çanakkale’nin yatırımlarını ve önceliklerini belirleyecek. Oraya göndereceğiniz bir de dengesiz adam bile beş yılı ne hale getirir bir gözünüzde canlandırın! Tüm kurumların baş belası haline gelen insanları seçilmiş adam diye ortaya salan partilerimizi de gördük. Onun için bir kez daha lütfen diyoruz.


<b>Yıl 1999 DSP’nin adayı da bayandı…</b>

Rüzgarı bırakın, fırtınayı arkasına alan DSP 1999 yerel seçimlerinde bir bayan adayla seçime girmişti. Kimsenin tanımadığı, bilmediği ve bilemeyeceği bu aday o dönem başkanlıkta ipi İsmail Özay’ın almasına en büyük katkıyı yapıvermişti. Belediye Meclisinde 9 bin kusur oyla birinci parti olan DSP, Başkanlık seçimde ise ANAP’ın ardından ancak üçüncü olabildi. AK Parti’de geçtiğimiz gün ortaya çıkan iki bayan adayı görünce 1999 Mart’ında yaşadığımız o yerel seçimler geldi aklıma. Haber de belirttiğimiz gibi sosyal demokrat dokusuyla tanınan Çanakkale’de AK Parti’nin bayan aday göstermesini saygıyla karşılayabiliriz. Ama bir de çok yakın bir tarihte yaşanan bir tecrübe de ortada duruyor. Benden söylemesi!..

<b>Biga CHP’de sıkıntı var</b>

Aydoğan Ünver ile konuşuyoruz. Diyorum ki: abi neden aday olmuyorsun? Şükrü Kemerli kendini çekti, adeta cezalandırıyor. Sen bari çık aday ol.
Yok olmaz.

Neden?
Adamlar adayımız bu diyor: İsmail Işık adayları. Ben beş ay önce söyledim. Eğer önseçim yaparsanız aday olurum. Partiye can vermek, kan vermek için aday olurum dedim.
Sonuç, CHP’nin adayı İsmail Işık.
Hayırlı olsun.

Bakın açık yazıyorum ve açık söyleyeceğim. Şükrü Kemerli’ye Ahmet Küçük’ün ‘aday ol’ dediğini duydum. Kemerli’nin bu teklifi elinin tersiyle itip attığını da. Haa, Kemerli gelecek dönem milletvekilliğini düşünüyorsa haklıdır. Ama, Ahmet Küçük ve ekibiyle bu iş olmaz düşüncesiyle hayır diyorsa başka.

Diyeceğim şu, Biga’da kiminle konuşsam Mehmet Özkan’dan kurtulmak istiyor. Peki bu nasıl olacak?
Bigalılar bunu da ortak bir akılla oturup düşünüyor mu?
Nerde o eski Bigalılar arkadaşlar.
Eski bayramlar gibi tarihte mi kaldı!
Yazıktır!

<u><b>Karne</b></u>

<b>Orhan Kırlı
Çanakkale Valisi</b>

Üç yıl gibi kısa bir sürede dahi, Çanakkale’de bir çok başarılı işe imza attığı gibi; mütevazi kişiliğiyle herkesin gönlünü kazanarak ilimize unutamayacağımız bir dönem yaşattığı için <b>10</b>

Güle Güle Sayın Valim.


YORUMLAR

  • 0 Yorum