Reklam
Kadir Kenar

Kadir Kenar


Partiler; Ve Ali Babanın Çiftliği Meselesi!..

03 Nisan 2018 - 13:38

Şarkıyı hepimiz biliyoruz; daha ilkokuldayken öğretirler.
Hem hayvanları tanırız; hem de eğleniriz..

Siyasi partilerle ‘Ali babanın çiftliği’ arasında bir bağ falan kurmuyorum. Yazıya başlarken aklıma geldi birden..
Daha doğrusu aşağıda okuyacağınız kıssadan hisseyi beynimin süzgecinden geçirerek, terbiyeli bir yazı yapmak için de; sağ beyincikle sol beyincik arasındaki oynaşmanın eseri de olabilir!

 “Çiftliğin üç boğası, çiftçinin yeni bir boğa satın alacağı dedikodusu yayılınca, kendi aralarında tartışmaya başlarlar. En eski boğa söz alır:
— Çocuklar hepiniz biliyorsunuz!! Ben 5 yıldır buradayım. Şu an sahip olduğum 100 tane ineği de boynuzumun hakkıyla kazandım. O gelecek olan çapulcuya bir tanesini bile koklatmam!
İkinci boğa söze girer:
— Tam da benim söyleyeceklerimi söyledin. Ben de 3 yıldır buradayım ve sizlerin de onayıyla 50 tane ineğim var. Yeni gelenle sonuna kadar savaşırım ama bir tane ineğimi dahi ona vermem!
En gençleri atılır:
— Ben geleli yeni bir yıl oldu. Sizler kadar iri ve güçlü olmasam da 10 ineğin sorumluluğu bende ve hepsini bende tutmaya devam edeceğim!
Konuşmalar sürerken birden 18 tekerlekli devasa bir tırın çiftliğin kapısından girdiğine tanık olurlar. Tırın kasası şiddetle sarsılırken bir düzine adam, içinde bulunan canavarı dışarı çıkartmaya uğraşırlar. Derken; tonlarca ağırlıkta, bastığı yeri titreten, korkunç bir boğa ortaya çıkar!
Birinci boğa:
— Ahhhh... Düşündüm de belki bu gelen yeni arkadaşa üzülmesin diye bir kaç tane ineğimi ayırabilirim! İkinci boğa:
— Daha önce de söylediğim gibi 50 tane inek bana çok geliyor. 20-30 tanesini ona verebilirim belki! Üçüncü boğaya baktıklarında şaşkınlığa düşerler. Hayvan, alev gibi kırmızı ve sert bakan gözlerle, boynuzlarını öne çıkartmış bir ayağı ile hızlı hızlı toprağı eşelerken, solukları yerden toz kaldırmaktadır. Birinci boğa atılır:
— Evlat sakın yapma! Eğer ona saldırırsan kesinlikle ölürsün! Bırak birkaç ineğini alıversin. Genç boğa:
- İsterse tüm ineklerimi alsın! Ben sadece benim bir boğa olduğumdan emin olmasını istiyorum!!”

Demek istediğim şu; milletvekili aday adayı olan arkadaşlarıma bakıyorum çok kibarlar! Kurdukları cümleler hep sol beyincik çıkarması!
Hayalleri zayıf; hedefleri keskin ve iradeli değil..
Tabi üzülüyorum; çünkü bu dönem o kadar çok arkadaşım milletvekili aday adayı ki; içlerinden bir ikisi bari seçilsin istiyorum.
Parti falan da gözetmiyorum.

Onun için hikâyede ki genç boğa gibi biraz cesaret diyorum! Yoksa yine harcanıp gideceksiniz!
Yazık olacak emeklerinize…


YORUMLAR

  • 0 Yorum