Reklam
Kadir Kenar

Kadir Kenar


Memleketten Başkan Manzaraları

03 Nisan 2018 - 13:38

Aslında bugün manşete taşıdığımız AKAM anketi üzerine bir şeyler yazmam lazım. Ama nedense beynim hiç o tarafa gitmiyor.  Onun yerine bu hafta size, doğup büyüdüğüm, okullarında okuduğum Yenice ve beldelerinde ziyaret ettiğim sevgili belediye başkanı arkadaşlarımdan bahsetmek istiyorum. Çünkü, kırk yıldır köy meydanlarında oturan tanıdık yüzlerden kopamıyorum. Aynı yerde aynı sandalyede oturan hemşerilerim için, insanlarının gelecekleri için sağlam temeller atan arkadaşlarımı anlatmak istiyorum.
Veysel Acar’dan başlayalım. Yenice’de ikinci dönemini yaşıyor. Lise arkadaşım, Ankara’da ev arkadaşım; yıllardır milletin ağzıyla, dişiyle uğraşırken bir anda kendini belediye başkanlığı koltuğunda bulan arkadaşım. İnatçı, biraz da kel arkadaşım. Onun bu işleri yapacağını rüyamda görsem inanmazdım.
Bakın Yenice küçük falan bir yer ama yinede nüfusu altı bini buluyor. Evlerin yüzde 70’i tek katlı bahçeli şirin bir ilçe. Yani alan olarak geniş bir yer. İşte Veysel Acar, bu yerleşim yerinin önce su borularını, sonra atık su kanallarını değiştirdi. Çıkmaz sokaklarına kadar her yeri parke ve asfaltla kapladı. Yenice’nin meydanı diyebileceğimiz alın yeniden düzenlerken, dört katlı bir iş merkezi inşa etti. Yetmedi bir ana okulu yaptırdı. Yetmedi Tekel’in depolarını aldı. Yetmedi büyük bir kereste atölyesini aldı. Bunları ilk belediye başkanlığı dönemine sığdırdı. Ve tekrar seçildi. Şimdi ise Yenice ve civarındaki köylerin arazilerini sulamak için müthiş bir projeye imza atıyor. Yenice topraklarına döşeyeceği borularla çorak toprak bırakmıyor. 11 bin dekar alanı sulu tarıma geçiriyor. Bu belediye başkanın işimi diyeceksiniz! Haklısınız da. Ama Veysel Acar belediye başkanlığını çoktan aşmış durumda.
Ha en son yapacağı şeyi de söyleyeyim. Yenice’nin çarşı camisini yıkacak. Pazar yerini ve camiyi tekrar yapacak. İşte kısaca Veysel Acar portresi bu.
Gecelim Hamdibey’de Cahit Yıldırım’a. İktisat mezunu, Çanakkale Seramik’te başarılı işler gerçekleştirmiş bir arkadaşımız. O da kalktığı Hamdibey’e belediye başkanı oldu. İşte daha birinci yılında o da başladı. Beş trilyonluk altyapı yatırım. Bir trilyona yakın içme suyu projesi. Gittiğimde elinde metreyle yapacağı halısahanın çizgilerini belirliyordu. Odasına girdik. Masanın üstü projelerle dolu. Odasında yanan kömür sobasıyla karşılıkla yanıyorlar!..
Kalk şöyle dağa doğru gidelim. Hem de Necati’ye uğrarız diyoruz.
Hıdırlar yolundan ilerliyoruz. Yollarda orman işçileri. Kesilen meşe ağaçlarını düzenliyor. Hıdırlar kaplıcasına varıyoruz. İncin yok. Güzelim su kendi kendine akıp gidiyor. Dönüyoruz Akçakoyun’a. Necati  Çinçe. Soyadı gibi yerinde duramıyor o da. Sokakları sulatıyor toz olmasın diye. Sonra başlıyor anlatmaya. Akçakoyun’da ilk defa motokros yarışması yapacağım diyor. Şimdiden beş yüz kişi gelmek için rendevulaşmış. Afişleri hazırlıyorlar. 20 Mayıs’ta Akçakoyun dört gün boyunca dağda motor haydayacak misafirlerine hazırlanıyor.
İşte akşam güneşi dağların ardına doğru kayarken bende çıkıyorum yola. Çocukluğumun, gençliğimin geçtiği memleketimden hüzünle ayrılıyorum.
Ama orada bıraktığım arkadaşlarım var. Hepsi bir şeyler yapmak için uğraşıyor. Yapıyorlar da.


Haftanın Panoroması
Haftanın bunalanları
Demircioğlu Caddesi Esnafı


Günlerdir inşaati deva eden caddeyi en azından günde bir defa dahi olsun sulatmak için itfaiyeye yalvar yakar olan esnafın bunalmışlığı.


Haftanın hayırsever siyasileri


Cumhuriyet Meydanında vatandaşa fıstık camı fidesi dağıtan AKP’liler..


Haftanın alkışı


Zehir tacirlerine göz açtırmayan ve yine bu hafta bir operasyonla 24 şüpheliyi gözlem altına alan Çanakkale polisine büyük bir alkış…


Haftanın güzel misafiri
İrlanda Cumhurbaşkanı bayan Mary McAleese


Haftanın projesi


Çan ilçemize kurulacak olan Teknopark projesi..


Haftanın fıkrası


KUŞ BEYİNLİ...
Kadın kumar oynuyormus.Kocasıda arada sırada gidip soruyormus:
-Nasil gidiyor kanaryam?
-Kaybediyorum.
Bir müddet sonra yine:
-Nasil gidiyor güvercinim?
-Kaybediyorum
Bu konusma bülbülüm, serçem diye devam edince ,arkadaşı sormus,
"Neden karına hep kus isimleriyle hitap ediyorsun?"
"-Bu kadar kişinin içinde kuş beyinli diyemem ya!" diye fisildamiş


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Reklamı Geç