Reklam
Kadir Kenar

Kadir Kenar


Mehmet ÖZKURNAZ’ın Kaybetmesi Üzerine!

03 Nisan 2018 - 13:38

Evet evet evet diyerek bağıran herkes kazandı. Eski ülkücüler, türkücüler, sol tüfekler evet evet evet evet diye bağırdı.
Televizyonların, gazetelerin başköşelerine oturdular iki ay boyunca.
Ama ne gariptir ki, evet diyerek kaybedenler de oldu. İşte Çanakkale’de yakından tanıdığımız bu isim Mehmet Özkurnaz. Çanakkale şubesinin yanında, KÖY-KOOP Merkez Birlik Başkanlığı görevini de yürüten Özkurnaz, evet diyerek kaybeden ender şahsiyetlerden birisi olarak çıktı bu süreçten. Referandum sürecinde Köy-Koop olarak evet diyeceklerini açıklayan Özkurnaz’a ilk tepki yönetim kurulundan geldi. Yönetim, bu açıklamanın Köy-Koop’u bağlamadığını ve tamamen bireysel bir yaklaşım olduğu konusunda ısrarcı bir tavır ortaya koyunca, Mehmet Özkurnaz’a genel başkanlık görevinden istifa etmek düştü.
Yaklaşık 10 küsür yıl önce naylon bir poşette iki üç makbuz koçanıyla devraldığı Köy-Koop’u bugün trilyonlarca malvarlığı olan bir kurum haline getiren Özkurnaz uzun bir zamandır oturduğu koltuğu Burdur Şube Başkanına devretti. Özkurnaz’a bayrağı açanlar kimlerdi derseniz, tahmin etmekte güçlük çekmezsiniz.
Kırmızı renkle yanan kıyı şeridi başkanları tabiki..
Merak ettiğiniz bir şey daha var biliyorum. Peki, Özkurnaz neden evetçi oldu diyeceksiniz?
Bu sorunun cevabı da gayet basit.İktidar ve özellikle de Tarım Bakanlığı süt ihalelerinde Köy-Koop’un egemenliğine son vermek için yeni örgütler kurdu.Süt Birliği bunlardan en güçlüleri mesela.Bu alanda senelerce rakipsiz olan Köy-Koop’un karşısına bu örgütleri koydular.Sonuç itibariyle iktidara mesafeli durmayı ilke edinen Köy-Koop artık taviz vermek ve de iktidara doğru adım atmak zorunda bırakıldı.Bu süreç geliştikçe Mehmet Özkurnaz’da gücünü koruyabilmek için aynı yöne doğru yol aldı.Şimdi ise gelinen nokta orta.Referanduma evet diyen Özkurnaz sahibi olduğu koltuklardan birisini kaybetti.Birisini diyorum,çünkü bu örgüt sadece Köy-Koop dan ibaret değil.Özkurnaz’ın daha birçok ulusal kooperatifte de yönetim kurulu üyelikleri bulunuyor.
Onun için kendisinin de söylediği gibi çok da umurunda değil Köy-Koop başkanlığı. Ama bunu bir gurur meselesi yaptığı da açık. Onun için benim tanıdığım Özkurnaz, ne yapar eder yine o koltuğa oturmaya çalışır.
Hadi hayırlısı..Memleketin tek genel başkanına da böylece yeniden sahip olmuş oluruz.İktidarlara yakın olmak her zaman da karlı olmuyor ama!..

YORUMLAR

  • 0 Yorum