Reklam
Kadir Kenar

Kadir Kenar


Köyler ve Hayırları; Muhtarların Havaları, Siyasilerin Cakaları

03 Nisan 2018 - 13:38

Şimdi bu iyice gavur oldu diyen çok olacak biliyorum. Ama olsun; körün gözüne parmağımı sokmak benim işim! Bir iki aydır köy hayırı geziyorum. Hiçbirinde hayır kalmayan köylerimiz, adeta yarışırcasına hayır yapıyor. Binbir emek, çile.. Muhtar efendiler, ordan un dileniyor, burdan pirinç. Azalardan birisi yoğurdu buluyor, biri helvayı. Ne de olsa aza, bulacak tabi! Adamı boş yere aza yapmıyorlar.
Köylü beklemede; bakalım bizim muhtar hayrı yapabilecek mi?
Ulan yoksa bize de salma falan salmasın, hayatta beş kuruş vermem lafları köyde herkesin ağzında.
Muhtar olmuş onu da becersin bakalım..
Neyi becerecek; hayrı, köy hayrı.
Yıkılmaya yüz tutmuş hanelerinde sefalet içinde yaşayan köylü insanların, köy hayırları..
İçinden kültür fışıkırıyor; birinde tavuklu pilav. Birinde tavuklu bulgur. Birinde hoşaf, birinde ayran. Bacalardaki erikler ziyan olmasın anadın mı!
Haremlik selamlık hayırlar.
Okunan dualar..
Dedesinin adını dahi bilmeyen torunlar pilav kaşıklıyor. Köyün tarihini kim ne yapsın. Oku fatihayı gitsin. Gelmişlere geçmişlere.
Köy hayırlarını geziyorum. Pirinç pilavını keseli baya olduğu için midemde de sorun yatarmıyor. Hayırlara hayır duası okuyup dönüyorum.
Son model arabalarıyla köy hayırlarına gelen siyasileri görünce içim açılıyor. Memleketin durumu iyi beya Kadir diyorlar köylüler.
Bak bizim köyü unutmamışlar, AK Partililer de geldi, CHP'liler de MHP'liler de..
Maşallah tam kadro. Nasıl olsa konuşma monuşma yok. Dert yok tasa yok. Oku fatihayı bak işine. Yarın birgün oy istemeye gidecen yüzün olsun. Bak bu bizim köyün hayırına geldiydi, kırmayalım şunlara oy verelim demiyecekler mi bu insanlar. Derler derler.
Bu arada köy hayırlarına giderken, tuvalet ihtiyaçınızı da önceden güzelce giderin. Bu da işin püf noktası. Köy tuvaletleri pek sizin alışık olduğunuz tarzda değil. İşte koku moku, sinek minek falan filan.
Tuvaletler pis diye gitmemezlik etmeyin ama. Ben size tüyo vereyim diye söylüyorum. Elbet birgün tuvaletlere de sıra gelecek hayırlısıyla inşallah.
Ferdi Tayfur bilmez, bilmediği için de 'beni köyümün yağmurlarında yıkasınlar yıkasınlar' diye şarkı söyler. Ama biz yıllardır yağmur yağması için de hayır yapardık. O yağmur duası bile şimdiki hayırlardan daha hayırlı olurdu. Hiç olmasa hava bir bulutlansa, dua tuttu derdik. Gerisi rüzgarla bulutlara kalırdı. O zaman metoroloji mühendisliği bu kadar ilerlememişti, duayla halloluyordu bu işler.
Bu köy hayırlarının sonu nolur onu bilemiyorum.
Ya da biliyorum ama söylemeyecem.
Herkes hayrının hayrını görsün.
Ha bu arada söylemeyi unuttum, ortalama bir köy hayırı en az 10 bin lirayı buluyor. Eğer sizde özenip bi hayır falan yapayım derseniz aklanızda bulunsun. Laf ağızdan çıkanca dönmesi zor olur bilesiniz.


YORUMLAR

  • 0 Yorum