Reklam
Kadir Kenar

Kadir Kenar


Kayserili Sizi Nasıl Gaza Getirdi

03 Nisan 2018 - 13:38

Kayserili geldi bir konuştu, pir konuştu!
Paralarınız banka kasalarına sığmıyor; taşıyor taşıyorrrr..
Çanakkale ili Kayseri aynı gelişmişlik ölcüsüne sahip haberiniz yokkk...
Siz almış başınızı gidiyorsunuzzzzz..
Sizi kimse tutamazzzz..
Siz büyüksünüz...
Siz yücesiniz..

Mustafa Baydok bu, Kayseri Sanayi Odası Başkanı..
Dikkat edin içinde 'ticaret' yok odanın..
Sanayici bu sanayici..

Davet etmişsiniz geldi. Gelirken de ben bu arkadaşlara ne söylerim, nasıl gönülleri alırım; hatta nasıl gaza getiririm de uzun süre beni unutamazlar diye baya çalışıp geldi.
Amacına da ulaştı. Adam yarım saat konuştu gitti. Biz on gündür bu adam ne dedi diye onu konuşuyoruz. Banka kasaları dolu mu boş mu diye konuşuyoruz. ÇASİAD Başkanı Hüseyin Yalman, 'babalar kazanıyor, oğulları boğazda tenke sefası yapıyor' diyor. Hayda, Hüseyin Bey etme eyleme. İki tane oğlun var. Maşallah. İkiside çalışıyor işte.
Öte yandan Müteahitler Birliği Başkanı Hayrettin Çetinkaya, birlikte iş yapma kültürümüz yok diyor. Güçbirliği oluşturamıyoruz diyor. Çanakkale büyük, herkese yeter ama hazımsızlık çekiyoruz diyor. Dediklerinin hepsi doğru. Çanakkale yüzölcümü bakımından baya büyük! Burda güçbirliği oluşmuyor; ancak asgeri müştereklerde menfaat birliği oluşabiliyor o da doğru. Hazımsızlık konusuna gelince; o zaten başlı başına bir problem. Çetinkaya bunu en iyi hisseden ve yaşayanlardan birisi çünkü, biliyor.

Evet, Kayserili geldi, konuştu, gitti. Bize de sofrayı toplamak düştü. Şimdi şunu açıkça ortaya koyalım.
Bir: Çanakkale'de sanayi var mı?
Var. İÇDAŞ, AKÇANSA, KALEBODUR..
Bu üç firmanın yıllık ihracaatı bir milyar dolar kusur. Bunun da 900 milyon doları İÇDAŞ'ın. Akçansa 60 milyon dolar, Kale gurubu da 40 milyon dolar ihracaat yapıyor. Geriye kalan tüm işletmelerin toplam rakamı ise 5 milyon doları ya buluyor ya da bulmuyor.
Yani neymiş; Çanakkale öyle sanayi şehri falan değil. Bir büyük firmanin rakamları bizi uçuruyor. Bunu Belediye Başkanızı Ülgür Gökhan bile anladı. Ne dedi; İÇDAŞ Çanakkale'nin alın teri.. Doğrudur. Orada binlerce gencimizin alın teri akıyor.

Başa dönersek ve aklımız tekrar başımıza gelirse unutmamamız gereken şu; Çanakkale turizm ve üniversite ile birlikte tarıma dayalı sanayi konusunda elverişle bir coğrafya. Bu arada madencilik de gelecek vaadediyor. Hepsi o kadar.
Siz Kayserili Baydok'un gazına gelipte, çocuklarımızı hazır yiyici, arkadaşlarımızı da hazımsız diye eleştirmeyin boşuna. Bu memlekette bu kadar olur.
Dostlukta, arkadaşlıkta, sanayicilikte, oda da, borsada, dernekcilikte.
Kimse kendini üzmesin!


YORUMLAR

  • 0 Yorum