Reklam
Kadir Kenar

Kadir Kenar


İşte Budur; Bravo..

03 Nisan 2018 - 13:38

Hüseyin Akif Terzioğlu Şevkat Yuvası Vakfı, Kamuoyu Gazetesi tarafından yıllardır özenle takip edilen kurumların başında gelir. Çünkü bu vakıf yardıma muhtaç binlerce öğrenci için bir can simidi niteliğindedir. Olabildiğince objektif davranarak bu çocukların geleceği için çalışır. İşte Vakfın son dönemde alkışlanacak çok önemli bir icraatını kamuoyuna sunuyoruz...

Bir kalemde 8 milyon lira..

Hüseyin Akif Terzioğlu Şevkat Yuvası Vakfı ile TOKİ arasında yapılan sözleşmeyle verilen arazi karşılığında alınan 120 daireden, 80 tanesi Jandarma Genel Komutanlığınına satıldı. Çanakkale İl Jandarma Alay Komutanlığının lojman ihtiyacı için aldığı bu 80 daire için, Vakfı kasasına 8 milyon lira para girdi. Aylık kira ve sahir gelirleri 100 bir lira civarında olan Vakıf'a bir kalemde giren bu para, sanırız tarihi bir rekor da oldu. Vakfa yıllardır emek veren İbrahim Mersin başta olmak üzere, Osman Salcan ve Enver Can ile Vakıf Müdürü Figen Demirel'i kutluyoruz. Bu arazinin en iyi şekilde değerlendirilmesinde ve sonucunda yönlendirici rolüyle büyük katkı sunan Vali Abdülkadir Atalık başta olmak üzere emeği geçen diğer vali ve vali yardımcılarına da Çanakkale adına teşekkür ediyoruz..

Çanakkale'nin vakıftan beklentileri..

Bu zamana kadar binlerce öğrenciye eğitim bursu veren Terzioğlu Vakfı'nın bu parayla çok büyük işler yapacağına inanıyoruz. Vakfın idari olarak daha da güclenmesi ve personel olarak da takviye edilmesiyle, yardıma muhtaç binlerce çocuğumuz için de büyük bir şans olan Vakfın bundan sonra, gereksiz ya da kişisel tasarruflara yönelerek kamuoyu nezdinde tartışılmasına neden vermeyecek bir anlayışın hakim olması gerekliliğini de vurguluyoruz. Eminiz ki, Vali Abdülkadir Atalık bu hassasiyetimizle ne demek istediğimizi çok iyi anlıyor. Kendisi de yaptığı açılmayla bunu zaten teyit etmişti. Bundan sonraki süreçte Çanakkaleli gençlerimizi daha fazla kuçaklayacak ve yardıma muhtaç bu gençlerimize daha fazla katkı sunacak bir döneme gireceğimizi umut ediyoruz...

Kadir KENAR




karne

M:Kemal CENGİZ
MHP Çanakkale Milletvekili
Çanakkale'den milletvekili olduğu günden beri, partisinin İl örgütüyle bir türlü konuşmayı ve anlaşmayı beçeremediği ve de en sonunda bir avukat tutarak kendisi hakkında haber yapaları yakalamaya kalkıştığı için 0


Hüseyin ERKAN
Çanakkale Öğretmenevi Müdürü
Uzun bir süredir kendi halinde seyir eden Öğretmenevine müdür olduktan sonra kurumu kısa bir sürede kar eden ve yatırım yapan bir yer haline getirdiği, özellikle emekli öğretmenlerin büyük ilgi gösterdiği kurumun personel yönünden de biraz güçlendirmesi gerektiği için 7

Figen DEMİREL
Terzioğlu Vakfı Müdüresi
Vakfın son bir yıl içinde yaşadığı onca çalkantı ve sıkıntıya rağmen işlerin aksamadan yürümesinde üstün bir gayret gösterdiği ve bu sorunlu dönemde kendisine karşı yapılan haksızlıkları da gögüslediği gibi; buradan burs alan yüzlerce öğrencinin mağdur olmaması için gece gündüz çalıştığı için 10

Bülent İŞLEYEN
CHP'li İl Genel Meclis Üyesi
İl Genel Meclisinde Kepez ile ilgili dosyanın reddedilmesi üzerine, 'bu belde siyasi hesaplara kurban ediliyor' diyerek; demokratik tavrını en iye şekilde ifade ettiği ve de imar ve bayındırlık komisyonundan istifa ederek bunu fiiliyatta da göstermeyi ihmal etmediği için 9


karnenin sözü

Hareket etmekle ilerlemeyi karıştırmayın. Çifte atan bir at hareket ediyordur ama hiçbir ilerleme sağlayamaz..
A. Montapert.

--------------


köşe



Bazı kurum ve yöneticilerin formata ihtiyacı yok mu?

Boru soruyu sorduğum herkesten 'evet' cevabı aldım. Ancak, bu evetin ardından kimlerin mesala? diyerek sürdürdüğüm küçük çaplı araştırmada, herkesten farklı farklı cevaplar geldi.
Bu arada 'format etmek' ne demek onu da söyleyelim. Bir bilgisayar terimi olduğu için bilmeyenler de olabilir.
Format kabaca, bilgisayara giren virüslerin ya da ağır dosyaların işlem gücünü zayıflatmasının giderilmesi için yapılan bir işlemdir. İnternetten gelen ya da başka aktarımlardan kaynaklanan bu yavaşlık, bazen bilgisayarın tamamen çökmesine neden olur. Onun için önlem olarak önemli dosyalar yedeğe alınır ve bilgisayardaki herşey silinir. Ancak bu silinme ana bellekte yine kalır. Ama orada zarar vermeden durur. Yani geçmişimizdeki hatalar gibi!.. Hiç yok olmazlar. Unutmaya çalışsak bile.

Evet bu kadar bilgi yeter. Şimdi gelelim hangi kurumlara ve kişilere format atmamız gerektiğine!
Bu sorunun cevabı hem çok kolay hem de çok zor!
AK Parti iktidarında yıllardır kolkutlarda oturanlara bir bakalım. Kimlerin formata ihtiyacı var? Şöyle bir gözünüzde canlansın.
Buradan milletvekilimiz Mehmet Daniş'e de seslenelim. Kendisi de düşünsün. Acil formatlık kurum ve kurum yöneticileri kimler olabilir.
Yaptıkları işlere bir bakalım. Bir baksın!
Düşenelim bakalım.
Acele etmeyelim.

-------



İl Genel'de herkes başına buyruk dönemi!

İl Genel Meclisi'nde yaşananları az çok biliyorsunuz..
Yerel seçimler sonrası AKP'nin çok güçlü çıkamaması sonucu, burada bir koalisyon oluşturulmuştu. MHP'li Halil Rüştü Akgün'ün önderliğinde, AKP / MHP koalisyonu kurulmuş ve CHP meclise hapsedilmişti!
Şimdi bunun hangi pazarlıklarla yapıldığını falan anlatacak değilim. Ya da iyi mi olmuştu kötü mü olmuştu bunu da irdeleme gereği duymuyorum.
O zaman gereği yapılmış olabilir. Herkesin bildiği gibi Halil Rüştü Akgün GESTAŞ yönetim kuruluna alındı. Bu bir pazarlık meyvesi olabilir vs vs..
Ama sonuç itibariyle bu iş fazla uzun sürmedi.
Dar alanda kısa paslaşmalar, Çanakkale gibi ekonomisi ve iş haçmi küçük yerler için her zaman büyük sorunlar yaratıyor. Hastalıklı siyaset ve iktidar yapısı, kişilerin memnuniyeti çizgisinde ve de adamım, adamımız; arpalık, arpalığımız anlayışında yürüdüğü için tıkanıp kalıyor..
Çünkü siyaset 'kaç kişiyi işe soktun' halkasının içinde oynanıyor!..
Şimdi gelinen noktada koalisyan falan kalmadı. İl Genel'deki seçimlerde herkes sevdiğine gül veriyor! Önümüzdeki genel seçimler de herkesin kafasında ağır bir yük olarak duruyor. Hatta baş ağrısı yapıyor!
Ancak benim hoşuma giden ve umutlu olduğum şeyler de var; böyle bir süreçte, gerçek siyasetci kimmiş, akılını kullanabilerler kimler miş!
Ya da kim kimi satarmış, altını oyarmış gibi yaşamdan kesitler göreceğiz!
İyi seyirler Çanakkale!

................


Kepez'e fren!

Çanakkale'deki rantın merkez üslerinden en başta gelen Kepez Beldesi için frene basıldı. İsmail Yaşar Oğuz döneminde kamu kurum ve kuruluşların gözbebeği durumuna gelen Kepez, belediyenin el değiştirmesiyle birileri tarafından 'dur yolcu' muamelesi görmeye başladı. Bilmem bunun farkında mısınız? Ha Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan'ın fevri davranışları olabilir. Yöneticilik tarzı da yadırğanabilir. Ama Kepez'i bir cazibe merkezi haline getirmenin önemli adımlarından birisi olan ve İl Genel Meclisi tarafından reddedilen bu proje Kepez için yola devam niteliğinde olacaktı. Buna dur denildi.
Benim yadırgadığım da bu! Acaba diyorum o plan tadilatı İsmail Yaşar Oğuz döneminde gelse yine reddedilir miydi?


Geniş açı

AKP'li Hüseyin Babacanoğlu'nu severim.. Temiz siyaset yapar.. Son yaptığı açıklama ile, "Bizlere il ve ilçe merkezleri de oy veriyor. Dikkatimizi buralara da kaydıracağız. Bu zamana kadar köylerin altyapı işleriyle uğraştık. Bundan sonra eğitim, kültür, turizm ve sağlık alanlarında da çalışmalarımıza hız vereceğiz" diyor.  Ben de kendisine GÜNAYDIN diyorum!

Dar açı

Belediye Meclisinin CHP'li üyesi Mehmet Emin Şevik, bazen AKP'lilerden daha fazla muhalefet olmayı becerebiliyor. Hatta belediyenin adeta fahri müfettişi görüntüsü vermekten de çekinmiyor. Ancak bazen su sayaçlarının contaları gibi noktalarda takılıp, işin özünden uzuklaşıyor. Ben de kendisine OLMUYOR  diyorum!

YORUMLAR

  • 0 Yorum