Reklam
Kadir Kenar

Kadir Kenar


Gecikmiş bir Hikmet yazısı!

03 Nisan 2018 - 13:38

Şu cümle son yılların çekim merkezi olan Çanakkale Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Hikmet Sezen’e ait: “ Türkiye’de işsizlik oranlarının reel olmadığını düşünüyorum. Ben daha düşük olduğunu tahmin ediyorum. Rakamlar net mi?”^
Bunu kime söylüyor Hikmet bey biliyor musunuz!
Çanakkale ziyareti sırasında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dincer’e..
Neden söylüyor?
Sözde şirinlik yapacak.
Peki Bakan bey ne diyor; hayır rakamlar doğru..
Hatta Bakan bey açıkça manşete de taşıdığımız gibi işsizlik artacak diyor.
Ama reel rakamlara güvenmeyen ve inanmayan Hikmet bey, tahminiyle konuşuyor!
Maşallah, daha düne kadar kiralarını ödemekte güçlük çeken bu derneğe üye olarak güç veren arkadaşların da Hikmet beyden öğreneceği çok şey var!..
Durmak yok, ÇAGİAD’a üye olmaya devam.. İktidar değişirse bir dilekçeye bakar!..

&                    &

Siyasileri dinliyorum gözlerim kapalı!..

Başbakan’ın anlattığı ameliyat masasından sonra Türkiye’nin çağ atladığına inanmayan kimse kalmamıştır!..
Bilenler bilmeyenlere anlatıversin!..
13 Haziran’da nasıl bir Türkiye’ye uyanacağız diye merak bile etmeyen birisi olarak artık yoruldum!..
Uzun uzun yazmaya gerek yok bir fıkrayla işi bitirelim..

Doktor, erkek hastasını muayene ettikten sonra, adamın eşi ile özel konuşmak istediğini bildirdi. Adam dışarıya çıktıktan sonra, kadına ciddi bir sesle durumu anlatmaya başladı:
“Eşinizin hastalığı ciddi” dedi “Korkunç bir stres'i var. Söylediklerimi uygulamazsanız, bilin ki ilk gerginlikten ölecek”.
Sonra devam etti:
“Her sabah mükemmel bir kahvaltı hazırlamanız gerekli... Neşeli olmasını sağlamaya dikkat edin. Öğlen için de yanına çok iyi bir yemek vermelisiniz. Dört başı mamur bir menü olmalı. İş yerinde onu yesin. Akşam yemeği olarak ya yumuşacık bir biftek, ya da bol sebze garnisiyle bonfile hazırlayın… Haftada iki akşam da mükellef bir balık olmalı. Rakısına bir adet buz yeterlidir.
35’liğin yarısını geçmesin. Keyiflenir de ‘bir duble daha’ derse bırakın içsin. Böylece gevşer biraz daha. Konuşurken sakın keyfini kaçıracak konulardan bahsedeyim demeyin. Özel problemlerinizi de kesinlikle açmayın. Yoksa kötüleşiverir. Kendinize mutlaka dekolte bir kıyafet seçin. Bakımlı olun. Yanına oturup sırtını ovun. Televizyonda maç seyretmesi için her akşam teşvik edin. Siz de yanına sessizce oturup kırmızı şarap servisi yaparsanız fevkalade olur. En önemli nokta da şu: Haftada birkaç akşam seks yapın ve onu her bakımdan tatmin etmeye bakın... Eğer bu söylediklerimi aksatmadan bir yıl kadar uygularsanız, sanırım o takdirde kocanız iyileşip normal hayatına dönecektir ve uzun bir mutlu yaşam sizi bekleyecektir.”

Eve dönüş yolunda koca, eşine sordu:
“Doktor ne dedi sana?”
Kadın kısaca cevap verdi:
“Ölecekmişsin!”


YORUMLAR

  • 0 Yorum