Reklam
Kadir Kenar

Kadir Kenar


CHP’ye Önseçim Öncesi Ön Bakış

03 Nisan 2018 - 13:38

Hepimiz partilerin sıralamasının nasıl olacağı üzerine kilitlenmiş durumdayız. AKP’nin temayül yoklamasının pek fazla anlam taşımadığını ve bu partinin listesine son şekli Reçep Tayyip Erdoğan vereceği için de beyin kıvrımlarımızda canlanan bir şey yok gibi.. Sadece tahminlerde bulunabiliyoruz.
Keza MHP’de durum aynı. 12 civarında adayın bulunduğu MHP’de de kimin birinci sıraya yerleşeceği bir muamma olarak karşımızda duruyor.

İşi Çanakkale’de bitirecek olan tek parti ise CHP..
Dün eski il başkanlarından Musa Artam ile ayaküstü konuşuyoruz. Hâkim denetiminde yapılacak ön seçim için aynı yargıyı ve de duyguyu paylaştık.
Bu Çanakkale için büyük bir onurdur.
Ankara’ya kimin gideceğine CHP’nin üyeleri karar verecek.
Tahminim sekiz bine yakın üye oy kullanmaya gidecek ve CHP’nin sıralamasını yapacak..

Bu durum adaylar için çok ama çok zorlu bir gün demek.
Bu konuda daha sonra da bir şeyler yazar ve tahminde bulunuruz. Ama ön bir giriş yapalım.
Bana göre zirveyi zorlayabilecek muhtemel adayları dar bir bakış acısıyla yorumlayalım.

Mevcut milletvekili Ahmet Küçük; mevcut yönetimlerin bir ikisi dışında sorunu yok. Ama arkadan gelenler artık onun kenara çekilmesi gerektiğini söylüyor. Alabileceği oy oranı birincilik için yetmeyebilir..

Eski milletvekili İsmail Özay; belediye başkanlığından sonra gittiği Ankara’da performans açısından bekleneni verememiş bir kişi olarak görülüyor. Şuanda örgütlerle bağı çok zayıf ortalarda gezen oylara talip. Birinci çıkma şansı zayıf.

İstifasının ardından aday olan eski il başkanı Serdar Soydan; örgütle en sıcak teması olan aday. Altı yıllık il başkanlığı döneminde ilçe örgütleriyle de bütünleşebilen ve rahat hareket kabiliyeti olan bir kişi. Mevcut yapıda birinci sıra için en iddialı isim.

Çan eski Belediye Başkanı Ali Sarıbaş; örgüt bağlantıları henüz sıcak. Ama her yerde varım diyebilecek yapıda değil. Merkezde belediye gurubu tarafından ismi ön palana çıkarılıyor. Çan ve Biga desteği yeterli gelir mi bilemiyoruz. Ama en az ikincilik için şanslı gözüküyor.

Yenice eski ilçe Başkanı Mustafa Ege; çalışmalarını uzun süredir çok sakin bir şekilde yürütüyor. Uzun yıllar yaptığı ilçe başkanlığı sayesinde örgüt bağlantıları güçlü. Ali Sarıbaş gibi ikinci sıraya yakın duran bir aday.

Ve son olarak ortaya çıkan SMMO eski başkanı Cengiz Demirel; mevcut adayların hepsinden oy tırtıklayabilecek bir isim. CHP içinde yer alan SHP kanadının temsilcisi durumunda. Henüz yeni olduğu için şuan bir fikir sahibi değilim.

Ve işin formülünü de söyleyeyim: Her zaman olduğu gibi BEN BİR SEN İKİ..
Bu formülü en iyi şekilde uygulayan taraf ya da kişiler ipi göğüsleyecektir.
Ve de yüzümüz gülsün diyerek günün anlam ve önemini belirten fıkramızı da okuyalım.

Dursun fena halde sıkıntıya düşmüştü.. Bir çocuk kaçırıp fidye istemeye karar verdi. Doğru, Yıldız Parkı'na gitti.. Orada kendi kendine oynayan bir çocukla ahbap oldu.. Trilyoner Temel'in oğlu olduğunu öğrenince, planını yaptı.. Çocuğu hemen bir kalın çınar ağacının arkasına çekti.. Cebinden çıkardığı kâğıda fidye notunu yazdı:
"Temel Bey, Oğlunu kaçırdım. Yarın sabah yedide, Yıldız parkındaki büyük çınar ağacının içindeki kavuğa, sarı bir çanta içinde 10 bin dolar bırak..Dursun!."
Notu çocuğun iç cebine itina ile yerleştirdi ve "Şimdi doğru eve git, baban bu notu okusun" dedi..
Ertesi sabah yedi buçukta parka gittiğinde, çınarın kovuğunda sarı bir çanta içinde 10 bin doları buldu. Yanında bir de not vardı:
"İste paran. Ama gene de bir Karadenizli'nin kendi hemşerisine bunu yapabileceğine inanamıyorum. Temel..."


YORUMLAR

  • 0 Yorum