Reklam
Kadir Kenar

Kadir Kenar


Çanakkale İçin Acil Önlem!

03 Nisan 2018 - 13:38

Öyle bir dönem yaşıyoruz ki, ne olduğunu çoğu insanın pek anlamadığını sanıyorum. Çünkü, geçen yıl Dünya Gazetesi’nin yıllık toplantısında yaptığım konuşmada bende bilmeyerek; ama derinden hissettiğim bir şeyle şunu söylemiştim: “Seneye hiçbirimiz buraya vaatlerle gelemeyeceğiz”

Evet bu sözü söylerken yaklaşan bir karabasanın sıkıntısını hissediyordum. Zaten 2001 krizinden bu yana kronikleşen yapı, kendini hep hissettirdi. Tek parti iktidarı bile ‘oh be’ diyebileceğimiz bir zaman dilimi dahi yaratamadı.

Şimdi olan oldu. Peki ne yapacağız?

Buna bakmamız lazım. Kamuoyu Gazetesi olarak buradan tüm etkili, yetkili; herkese çağrı yapıyoruz. Oda, borsa, dernek, belediye, kim varsa herkesin bir araya gelmesi ve lokal düzeyde Çanakkale için ne yapabilirizin konuşulması gerekiyor.

Ben kriz tellallığı yapmanın moral bozmaktan öte bir işe yaramadığının farkındayım. Ama, bunu yapmazken de boş oturmanın da bir yararı olmayacağı kesin.

Bakın İstanbul’da “Alışveriş seferberliği” adı altında bir kampanya başlatılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Ticaret Odası bu kampanya ile azalan tüketimi canlandırmak ve “tüketici psikolojisini yeniden pozitife çevirmek” için harekete geçiyor. Yine Merter Marketler Birliği ve Birleşmiş Markalar Derneği’nin aynı yönde çalışmaları var. Bizim de Çanakkale için buna benzer projeler geliştirmemiz gerekiyor.
Yine değerlerimize sahip çıkmak zorundayız diyoruz. Nasıl olacağı da konuşmamız gerekirse kestirmeden şunu söyleyebiliriz. Bu dönemde biraz duygusal, biraz bencil ve çıkarcı olmamız gerekiyor. Çanakkale’nin markalarına, mağazalarına, bakkallarına; bir bütün olarak bizim insanımıza sahip çıkalım.
Normal bir süreçten geçmediğimizi bilerek, bu bilinçle hareket edelim.

Kimi seçeceğiz ve neden seçeceğiz?

Dört ay sonra yerel seçimleri yapacağız. Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri ve Muhtarlar seçilecek. Ne yapacak bunlar? Bizi yönetecek. Bizim adımıza kararlar alıp, uygulayacak.

Bu iş basit bir seçim mi? Hayır değil. Hatta Ankara’ya gönderdiğimiz vekillerimizden bile önemli.

Ben buradan siyasi partilerimize şunu söylemek istiyorum. Özellikle de, AKP, CHP ve MHP yöneticilerine. Görünen o ki, bu partilerimiz ipi göğüsleyecek.

Şimdi mesele şu. Her parti için ehil insanlar var. Seçim yaparken buna çok dikkat etmek gerekiyor. Önümüze koyacağınız isimler önemli. Yerelde politika yapacak, yerelde karar verecek insanları lütfen iyice elekten geçirin. Senin adamın, benim adamım mantığının yanında her mevkide görev vereceğiniz insanlara iyi bakın.

Mesela il genel meclisi için seçeceğiniz adamların burada ne iş yapacağına iyice bir bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

Bunu neden söylüyorum onu belirteyim. Şimdi biz temelde belediye başkanlarına yoğunlaşırken, buraları biraz es geçiyoruz. Seçimler bittikten sonra bir de bakıyoruz ki, orayı hiç hak etmeyen insanlar seçilmiş gelmiş. Burada beş yıl görev yapacak bu kadro, düşünün ki Çanakkale’nin yatırımlarını ve önceliklerini belirleyecek. Oraya göndereceğiniz bir dengesiz adam bile beş yılı ne hale getirir bir gözünüzde canlandırın! Tüm kurumların baş belası haline gelen insanları seçilmiş adam diye ortaya salan partilerimizi de gördük. Onun için bir kez daha lütfen diyoruz.

<b><u>Çevre Komisyonu üyelerine selam olsun</u></b>

Hafta sonu ilimizi TBMM Çevre Komisyonu üyeleri ziyaret ediyor. Kazdağları yöresinde yapacakları incelemeler için şimdiden kolay gelsin diyoruz. Ve onlara güvendiğimizi, dünya harikası bölgemiz için, geleceği de düşünerek kararlar vereceklerini umuyoruz. Unutmayalım ki, altın pahalı bir değişim, dönüşüm  aracı. Eh pahalı bir şey için de ucuz işçilik ve duyarsızlık kabul edilemez.


<u><b>Karne</b></u>

<b>Orhan KIRLI
Vali</b>

Bir sabah hiç kimsenin haberi yokken ‘hadi gelin bakalım’ diyerek okul ziyaretleri yaptığı ve bu en hassas kurumlarımızın en sağlıklı şekilde yürümesi için tüm titizliğini gösterdiği için <b>10</b>

<b>M.Hamdi YILDIRIM
Maden İşleri Genel Müdürü</b>
 
2004 yılında çıkan maden kanunun sakatlığını ifade etmekten çekinmediği ve değiştirilmesi için elinden geleni yapacağını açıkça söylediği için <b>10</b>

<b>Mehmet Emin ŞEVİK
ÇTSO Meclis B. Yrd.</b>

Her zaman olduğu gibi yönettiği meclis oturumlarında tüm içtenliğiyle Çanakkale’nin sorunlarına sahip çıktığı ve çıkmaya devam edeceğini karşısında kim olursa olsun hiç çekinmeden ortaya koyduğu için <b>10</b>

<b>Şerif ENGİN
BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı</b>

‘Ekonomiyi halkın diliyle anlatan’ adam olarak, olayları tüm açıklığıyla anlatmayı ve bilgilendirmeyi başaran sayılı hocalarımızdan Prof. Dr. Osman ALTUĞ’u Bigalıların ayağına getirmeyi akıl ettiği için <b>10</b>

<b>İsmail ÖZAY
Eski Belediye Başkanı ve Milletvekili</b>

Çanakkale siyasetinde yıllarca bir numara olarak görev yaptıktan sonra, politik yaşamının durağan devresinde de, parti içindeki her türlü olumsuzluğa rağmen birlik ve beraberlik mesajı vermeye devam ederek büyüklüğünü gösterdiği için <b>10</b>

<b>Karnenin sözü</b>

Fazilet cemiyet menfaatini şahsi menfaatin üstünde tutmaktır.

<i>Monsetquie</i>

YORUMLAR

  • 0 Yorum