Reklam
Kadir Kenar

Kadir Kenar


Çanakkale İçdaş'ı Bağrına Bastı

03 Nisan 2018 - 13:38

Geçen hata il koordinasyon toplantısı vardı. Özel İdare Meclis salonu ağzına kadar doldu. Bölge müdürleri, daire müdürleri, belediye başkanları, kaymakamlar..
Özel idarenin önü son model onlarca aracı almadı. Ve bir o kadar personel. İçerde konuşulanlar ise, bu makamlara, araçlara değer mi dedirtecek cinstendi yine!.. Kimsenin kimseyi dinlemeye bile tahammülü yoktu bence. Zaten konuşmasını yapanda ufaktan sıvışıp gitti. Senede bir de olsa Çanakkale’ye gelip ne yaptıklarını anlatmak bile neredeyse zul geliyor bu adamlara bence!
Bu girişi niye yaptım diye sorarsanız onu da söyleyeyim, tutunacak bir dal; iş, ekmek arayan bu memleketin geleceği için çalışan insanların hikayesi için derim.
Görüyorsunuz, son bir aydır sizlere bölgemizin dev sanayi kuruluş İÇDAŞ’ın haberlerini sunuyoruz. Binlerce Çanakkaleli gence iş kapısı açan İÇDAŞ’ın başına gelenleri anlatıyoruz. Çünkü, bu topraklarda tutunmak; doğduğumuz yerde doymak için mücadele veriyoruz. Çocuklarımız, torunlarımız yanımızda büyüsün istiyoruz. Bunun için de bu topraklarda yatırım yapan ve iş sahası açan şirketlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz.
İşte İÇDAŞ’ın başına gelen bir musibet, bu acıdan bize bin nasihat kadar etkili oldu. Kendimize geldik. Uyandık.
Çanakkale’nin tüm kurum ve kuruluşları bir oldu. İÇDAŞ’a destek veriyor. İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin yapmak istediklerini anlatıyor. Hem de tek başına, mütevazi bir şekilde. Ömrünün yarısını verdiği ve bundan sonra da vermeye devam edeceği fabrikalarını anlatıyor.
Fabrikalar mezarlığına dönen Çanakkale’de, büyümek isteyen bir şirket..
Kendisini dünya çapında kabul ettirmiş, binlerce Çanakkaleli’ye ekmek kapısı açan firmasının sahiplenmesini istiyor.
Ben şunu açık söyleyeyim. Günün değişik saatlerinde İÇDAŞ’a işçi götüren DEĞİRMENCİK otobüslerini gördekçe ben mutlu oluyorum. Çan’a girerken, fabrikaların bacalarından yükselen buharları görünce mutlu olduğum gibi.
Kendi memleketimde karnım doyduğu için tanrıya şükrediyorum.
Onun için Çanakkale için çalışan herkese, her kuruma da büyük bir saygı ve sevgi duyuyorum.
Sonsuza kadar göğsümüzü kabartacak bir destan yazan atalarımızın yanı başında tüten ocaklarımız hiç sönmesin; bu memleketin sahibi olarak doğduk, sahibi olarak ölmek ve çocuklarımıza bırakmak en büyük dileğim.








Haftanın Panaroması


Dikkat Çeken


Vali Abdülkadir ATALIK


Göreve geldiği günden bu yana kendine özgü tarzını bürokratlara da anlatmaya çalışan; son il koordinasyon kurulu toplantısında da, ‘Asli işinizi yapın. Dairenizi gelen giden evrak yönetmesin’ diyerek beraber çalıştığı devlet memurlarının dikkatini çekti..


İlgi Çeken


Çanakkale’de yaşayan Roman vatandaşların çaktırmadan tespit edilmesi, ve ‘roman açılımı’ kapsamında ev sahibi yapılma düşüncesi..




Offf çektiren


Karayolları müdürlerinin projelerle ilgili verdiği bilgileri duydukça; ‘karayolları bırak bu yolları’ dedirten açıklamalar…


Temas noktası


Büyük önem verilen Avrupa Birliği konularıyla ilgili olarak, en yetkili temas noktası kılınan vali yardımcısı Ali Partal..


İçine edilen para!


Yıllardır süren tuvalet çalışmalarını bitiremeyen ve yine 500 bin lira harcayacak olan Truva Milli Parkı…


Alarm veren konu


Kumkale ovasına çeltik ekim izninin genişletilmesiyle birlikte ortaya çıkan sivrisinek alarmı..


Merakımız


25 Mart günü toplanarak GESTAŞ’ın iskele düzenleme projesini görüşecek Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma kurulu kararı…



YORUMLAR

  • 0 Yorum