Reklam
Kadir Kenar

Kadir Kenar


Çanakkale bu seçimde şaşırtacak…

03 Nisan 2018 - 13:38

Pazar ve pazartesi; Çan, Biga ve Yenice üçgeninde iki gün geçirdim. Seçime bir ay kala ilk izlenimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.
130 bine yakın seçmen kitlesiyle merkez ilçe kadar önem taşıyan bu üçgende, üç partinin kıyasıya bir yarış içinde olacağı kesin. 90 bin seçmene sahip merkez ilçeyle birlikte seçimin kaderinde önemli rol oynayacak bu üç ilçede iktidar partisi AKP’nin geçtiğimiz seçime göre daha zayıf olduğunu söylemek yanlış olmaz. AKP’nin Biga adayının deneyimsiz olması da buna eklenince işlerinin daha da zor olduğu başka bir gerçek. Artı AKP karşısında, MHP’nin tecrübeli ikinci sıra adayı Enver Koç’un inaçlı ve azimli çalışma temposu buna ilave..
Keza Çan seçmeni de; listede Müjdat Kuşku’yu görememenin hayal kırıklığı içinde..
Daha önce de söylediğim gibi Mehmet Daniş’in ağırlığıyla ve de Erdoğan’ın çekimiyle seçime giden Çanakkale AKP bu seçimlerde umduğunu bulamayacak diye düşünüyorum. 
2009 il genel meclisi seçimlerinde 112 bin oyu gören AKP’nin, 12 haziranda bu oyu alması bile zor gözüküyor.

2007 genel seçimlerine kıyasla oylarını arttıran CHP ve MHP ise, AKP’ye oranla daha rahat bir seçime gidiyor. Ayrıca AKP’nin dokuz yıllık iktidarından sonra ‘İSTİKRAR SÜRSÜN’ sloganı Çanakkale’de karşılık bulmayacak derim...

Ve belki çoğu kişi inanmayacak ama, Çanakkale’de şuan birinci partinin kim olacağı belli değil. Kafa kafaya giden sert bir seçim olacağı ise kesin. Bana 1999 seçimlerini hatırlatıyor.

Kırsalda beklentilere cevap veren partiler CHP ve MHP.
İl ve ilçe merkezlerinde ise esnafın hali, memurun ve işçinin ve de emeklinin hali..
Bunları da üstüne koyarsak AKP, ANAP’ın yaşadığı şoka benzer bir seçimle karşı karşıya diyebiliriz.

Ve liderlerden de haber var onu da söyleyeyim. Kemal Kılıçdaroğlu 20 mayısta Çanakkale’de. Cuma gününe geliyor. Sanırım Cuma Pazarını hesaba katmışlar..
Devlet Bahçeli’den sürpriz var. Bahçeli dört ve beş haziran; yani Cuma cumartesi Çanakkale’de. İki gün ayırıyor. Finali Çan’da ülkücülerin geleneksel buluşma yeri Hacılar altında yapacak.
Başbakan Erdoğan’ın programında ise henüz netlik yok. Ama gelme ihtimali zayıf diye söyleniy


YORUMLAR

  • 0 Yorum