Reklam
Kadir Kenar

Kadir Kenar


Bu ne gerginliktir böyle…

03 Nisan 2018 - 13:38

Vekil adaylarının bir araya geldiği toplantı kimyamı değiştirdi. Daha önceleri alıştığımız danışıklı dövüş programlarda yaşadığımız gevşeklikle girdiğimiz salonda, önce Oda Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin’in konuşmasıyla sarsıldık. Bir ayın üzerinde ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Engin’in zehir zemberek; savunmacı ve iddialı konuşmasını ‘ne oluyor ya’ diyerek dinledik.

İÇDAŞ Genel Müdürlüğü’nün yanında, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanlığını da yapan Bülend Engin’in sinirlerinin müthiş gerildiğini anladım. Çanakkale TSO’nun ne kadar zor bir yer olduğunu sanırım yaşayarak öğrenmiş. Kendisine Allah’tan sabırlar diliyorum.

Oda meclisinin yanında gazeteciler ve siyasiler olarak daha yüksek bir sayıya ulaştığımız dünkü toplantı, Çanakkale’de bir ilk de oldu. Daha önce ÇASİAD’ın düzenlediği toplantılardan farklı bir hava oluştu. Allah’tan Niyazi Önen gibi bir isim vardı ki, ortalık fazla karışmadı.

Sakinliğiyle tanıdığım Ali Sarıbaş’ın bile çileden çıktığı programın en gergini ise Mehmet Daniş’ti. Üçüncü döneme hazırlanan Daniş’in yorgunluğu yanında, gerginliği pik yapmış durumdaydı.

Adaylar ne dedi, nasıl dedi konularına girmeyeceğim. Ayrıntıları haberde okursunuz. Ama bu seçim sert geçecek ön görümün Çanakkale’ye de yansıdığını dün gözlerimle gördüm. MHP’nin Bayan Adayı Füsun Koroğlu’nun da dünkü toplantıdan sonra, Çanakkale’yi daha da iyi anlamaya başladığını düşünüyorum.

Gelelim adayların performanslarına. Kura çekimi sonucu sıralama MHP; CHP ve AKP çıktığı için ben de öyle yapacağım. Bakarsınız seçimlerde de böyle bir sıralama çıkar!.. Şimdiden alışmış da oluruz değil mi!..

MHP’li Füsun Koroğlu, bilgisi ve tecrübesini, Çanakkale’nin gerçekleriyle beraber ortaya koyduğu için konuşmasında 10 üzerinden 9 aldı benden. Bir puanı nerden kırdım onu da söyleyeyim. Program öncesi kulağına bazı şeyler üflendiği için biraz savunmacı ve ürkekliği yüzünden. Soru cevap bölümü performansı ise 10 üzerinden 10 diyorum.

CHP’li Ali Sarıbaş; rahat ve sakin konuşması vasatın biraz üzerinde olduğu için 10 üzerinden altı diyelim. Ama, soru cevap bölümünde birden açılması ve de doyurucu cevaplar vermesiyle işi toparladı ve 10 üzerinden 9’a çıktı.

Gelelim tecrübeli vekil AKP’li Mehmet Daniş’e. Proje ve rakamlara boğduğu konuşma heyecan verici değildi. Gerginliğinin de etkisiyle hızlı ve sinirli bir şekilde konuştu. 2015 yılı hedefiyle Çanakkale’yi birleştirmeseydi sınıfta kalacaktı; 10 üzerinden 6. Soru Cevap bölümünde iyi niyetli tavırları ve birlik beraberlik mesajları güzeldi 8 puan. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum