Reklam
Kadir Kenar

Kadir Kenar


Bu Bile Büyük Bir Başarı

03 Nisan 2018 - 13:38

İntepe cinayeti ile ilgili olarak o kadar insan uyarıda bulundu ki; yapmayın, etmeyin, kıymayın, acıyın, düşünün ….

Ama nafile!
Dinleyen olmadı.

O zamanlar daha belediye başkanı bile olmayan, öğretmen Alaattin Özkurnaz neredeyse günlerce ormanda basın toplantısı yaptı. Olmaz dedi.
Ama nafile!

Keza odalar ardı ardına açıklama yaptı; yapmayın olmaz dedi.

2001 yılıydı. İktidarda koalisyon hükümeti vardı. MHP’ye bağlı bakanlıklar bu iş olacak dedi ve de oldu.

O dönem bu kadar olmaz diyen akıl sahibi adam varken neden bu iş oldu onu da hatırlatayım.
Birincisi bu ihale adrese teslimdi. Yani işi yapacak adam bu iş için hazırdı. İkincisi ise buraya gömülecek paranın yüzde 60’ını dünya bankası veriyordu. Bu da ilk ihale için 400 milyar TL civarında bir paraydı. İşin toplamı 600 küsur milyardı. Bu parayla bu işin bitmeyeceği ve olmayacağı da bilinen bir gerçekti!

Ama dinleyen olmadı!

Şimdi ne oldu? Olmaz denilen oldu; Çanakkale Barosu büyük bir iş başardı. Bu işin sorumluları için yargı yolu açtı. Türkiye’de bir ilk gerçekleşiyor. Dokunulmaz devlet memuru, işini bilen devlet memuru şimdi yargı önünde hesap verecek. Bu başlangıçta mahkum olmasa bile hakimin karşısına geçecek. İşte bu bile bence büyük bir başarıdır.

Devletin yaptığı bir çok çürük çarık inşaatları da bir düşünün. Daha dün yapılan okulları düşünün. Ve bu işlerin altına imza atanları.

İşte bu dava herkese bir ders olacak.

Türkiye gibi bir ülkede daha ne olsun. Bu büyük bir başarı değil mi?

Kutlarım Sayın Baro Başkanı Tülay Ömercioğlu.

<b><u>Siyaset bilimci Remzi bey!</u></b>

2004 yerel seçimlerinde siyasi başkan yardımcılığına atanan Remzi Yiğit’i artık tanımayan yok sanırım. Onun için uzun uzun geçmişini anlatmaya da gerek yok.

Çanakkale’nin yetiştirdiği bir siyasetçi. İsmail Özay’ın sadık dostu. Cümleleri Remzi Yiğit’i anlatmaya yeter.

Benim için de Remzi Yiğit özel bir insan. İncelemekten ve onu takip etmekten hiç gocunmuyorum. Mesela Obama ile ilgili son zamanda tam beş kitap okuduğunu şaşırarak yeni öğrendim. Yani Amerikan seçimlerini nasıl takip ettiğini..

İzmir’de ‘yerel seçim kazanma’ adı altında bir konuşma da yaptı geçenlerde. Anlayacağınız kendini bu işe adamış Remzi bey. Bakalım 29 Martta test edip göreceğiz.

Ancak hafta sonu yaptığı hareket bence Remzi beyin siyaset bilimci rolüne hiç uymadı. MHP’nin belediye başkan adayı Rıdvan Uz’u kutlamak için bu kadar sabırsızlanması onu açığa düşürdü! Öyle değil mi?

Günlerdir bu memlekette ‘Ülgür Gökhan, MHP İl Başkanı Rıdvan Uz’u belediye başkanı olarak istiyor. Rıdvan Uz iyi bir aday olur’ Diye konuşulmuyor muydu?
Konuşuluyordu.

Rıdvan Uz’un yaptırdığı anketler ne diyordu?
‘CHP’den Ülgür Gökhan aday olursa kazanır. Olmazsa MHP kazanır’

E şimdi ne olacak. Her ikisinin de kazanamayacağı ortadayken; bu da bir anketle ortaya çıkmışken..

Üstüne bir de siyaset bilimci ağabeyimiz Remzi Beyin, adaylığını açıklayan Rıdvan Uz’u gidip öpmesi uydu mu şimdi!

Rıdvan Uz’a yazık değil mi!

Ah Remzi ağabey ah..

Merak etme bu millet sana kızmıyor. Ülgür Gökhan’a bişey diyemedikleri için senin üzerine yükleniyorlar. Yok ikinci dönemde seni belediyeden uzaklaştıracakmış falan filan. Geç bunları!

Sen de olmasan bu işler daha da zor olurdu ben iyi biliyorum.
Kolay gelsin.


<u><b>Karne</b></u>

<b>Tülay ÖMERCİOĞLU
Baro Başkanı</b>

İkinci dönemde karşısına bir aday bile çıkmamasının ve tek başına kalmasının nedenini en iyi şekilde anlatan bir davanın altına imza attığı için ve de bayan avukat arkadaşlarını bir araya toplamayı başardığı gibi gönüllerince bir gece geçirmelerine de fırsat verdiği için büyük bir <b>10</b>

<b>Özkan VURAL
İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı</b>

Bir haftadır bilim ve ilim adamlarının tartıştığı bir konuyu “Ortada yasadışı bir durum yok, aksine kayıt altına alınma var. Bizzat benim mahallemden örnek verilmesi gerekiyor ise; adam 40 yaşına gelmiş tek bir oy kullanmamış. Şimdi bunlar kayıt altına alındı. Esenler’de oturanların birçoğu kayıtlarını aldırmamıştı. Şimdi Adrese Dayalı Nüfus Sistemi’yle kayıt altına alındılar. Durum bu” diyerek en güzel şekilde cevapladığı için <b>10</b>

<b>Hayrettin ÇETİNKAYA
Müteahhitler Birliği D B.</b>

Kriz ortamında yamuk yapan bankalara başbakan Erdoğan kadar cesur bir şekilde uyarıda bulunmayı görev bildiği için <b>10</b>

<b>Kenan ELİUZ
Devlet Hastanesi Başhekimi</b>

Denetçi müfettişlerin tek başına gezmediğini bildiği halde, hastanesine çok güvenmesinden olacak ki personeli uyarmayı unuttuğu ve ‘müfettişe çart çurt olmaz’ düsturunu bilmeyen yardımcılarla çalıştığı için <b>4</b>

<b>Hasan YÖRÜKÇÜ
GESTAŞ Genel Müdürü</b>

Çürük çarık bir filo olarak devraldığı GESTAŞ’ı parmakla gösterilen bir yapıya kavuşturduğu gibi, geleceğe güvenle bakan bir kurumsallaşmayı da yönetim kuruluyla birlikte hayata geçirmeyi başardığı için <b>10</b>

<i>Karnenin sözü</i>

İnsanlar söylediklerinizden şüphe edebilir ama yaptıklarınıza inanırlar.

<i>L. Cass</i>


YORUMLAR

  • 0 Yorum