Reklam
Kadir Kenar

Kadir Kenar


Bir Şehrim Var; İçinden Otobüsler, Gemiler Geçer

03 Nisan 2018 - 13:38

Birde tren geçseydi tam olacaktı! Otobüsler geçer bakarız. Gemiler geçer bakarız. ... trene baktığı gibi de bakmış olurduk!..
Bazı şeylere çok üzülüyorum. Hele yalan yanlış haberlere daha da. Arkadaş Ankara'dan açıklama yapıyor; bilen bilmeyen de doğru sanır. Beş günde 40 milyon dolar bırakmış Anzac kardeşler!..
Ben de diyorum bir haftadır her yerimiz para oldu. Cüzdanda yer kalmadı. Banka hesapları doldu taştı. Nerden geliyor bu paralar diye!
Peh pehh peh!..
Paraya bak paraya!..
Hergün yüzlerce otobüs geliyor Çanakkale'ye.. Bir de onların bıraktığı paralar! Zengin olduk valla. Ali Akol selam da vermez artık bize! Basın büfe Sami abimiz içinde ühde olan gazeteciliğe milyon dolarlık bir yatırımla geri döner çok yakında!..
Ama ben biliyorum. Kültür Türizm Müdürü Şinasi Bey geldikten sonra açıldı işler!.. Kendisinin Ankara'yla arası çok iyiya.. Bir de şu belediye biraz çalışsa! Eğer turizm tam istediğimiz gibi değilse ki öyle; bilin ki belediyenin yüzünden!
Şinasi bey kaç kere söyledi, bu Çanakkale pis diye ama nafile..
Biraz daha temiz olsa 40 milyon dolar değil, 80 milyon dolar bırakırdı turist kardeşler!

Mehteranlı karşılama..


Kepez Limanında turistleri mehteranla karşılamışlar.Bence uymuşta; aynen limanın çalışma temposu gibi; iki ileri bir geri! Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan'da gitmiş. İçim bir tuhaf oldu. Ulan dedim bu turistler ürkmesin mehterandan!..
Hoş onlar bizi yamyam olarak bilir ama! Belli de olmaz. Korkmamışlardır herhalde. Ama Troya ören yerine doğru giderken şöyle de düşünmezler mi ki; atalarımız kimlerin elinde kalmış falan diye..

Ya arkadaş ne yazacağımı şaşırdım bu sıralar.


Geçen hafta Esnaf Odaları Birlik seçimini yazacaktım; sonra bir kare fotograf gördüm. Birlik kongresine katılan erkan dizilmişti. Sıra sıra...
Mustafa beye allah uzun ömür versin. Bu işi yapıyor. Baktım baktım, kongre o kadar anlamlı ki; bizim erkan da tam kadro katılmış. Brova Mustafa beye..
Ben başkan diye buna derim. Hayırlı uğurlu olsun. Bir dört yıl daha esnafımız huşu içinde bir hayat sürecekdir inşallah...
Bu arada keşğegin tadı da kaçtı. Dana ya da koyun eti yerine tavuk etinden keşkek yapıyorlar.. Yenmez bu keşkek de..


YORUMLAR

  • 0 Yorum