Reklam
Kadir Kenar

Kadir Kenar


Bir Onlar Konuşamadı

03 Nisan 2018 - 13:38

Fragmanlarını (Tanıtım filmi) daha önce de izlediğimiz dizilerden en heyecanlısını hafta sonu izledim. Mehmet Emin Şevik’in dediği gibi, delegelerin davet mektubu almadan katıldığı CHP il kongresi aynen beklediğim gibi geçti. Baş aktörlerin değişmediği kongrenin açılış gonguyla birlikte İsmail Özay ve Erhan Tez ortadaydı. Hal hareket ve tavırlarıyla adeta birbirlerinin kopyası durumunda yaptıkları konuşmalar iyi reyting aldı.

Mağdurdular. Erhan Tez’in de söylediği gibi ‘sokağa atılamazlar’dı. Ve kimse de zaten onları sokağa atmamıştı. Kongrenin en renkli simaları olarak oradaydılar. Hele bir de Erhan Tez’in ‘ön seçim istiyorum’ sözü var dı ki, salonda herkes duygulandı!

Neyse geçen hafta yazmıştım. Galiba büyük kongreye benzeyecek demiştim. Cengiz Demirel ekibinin alması zor olan bir seçimdi. Ve de öngördüğümüz gibi oldu.

Yıllardır izlediğimiz kongrelerdeki gibi CHP’de bu kongrede de yüzler aynıydı. Adeta konuk oyuncu olarak kongrede olan ve adaylık yarışına katılan Cengiz Demirel ve ekibinin de katılımıyla delegenin müthiş itibar gösterdiği kongrenin ayrıntılarına da bakacak olursak şunları söyleyebiliriz.

Bence en önemli konu iki adayın 15 dakika gibi bir süreye sıkışan konuşmalarıydı. Ya da konuşamamaları desek daha doğru olur. İlk olarak kürsüye gelen Cengiz Demirel yuvarlak iki üç cümleden sonra alelacele bizim İsmail Özay ile bir yakınlığımız yok diyebildi. Hepsi o. Neden aday olduğunu, neler yapacağını, nasıl bir yöntem izleyeceğini anlatma imkanı bulamadı. Keza arkasından gelen Serdar Soydan ise daha zor durumdaydı. Son beş dakikaya sıkışan konuşmasını yine de heyecanla ve bu iş bitti havasıyla güzel tamamladı. Ama onun da konuşması gereken, anlatması gerekenler vardı.

Onlarda kaldı. Bence Soydan, geçen yılki süreci samimi olarak anlatsaydı yeniden aday olmasını en iyi şekilde de temellendirebilirdi. Çünkü, Ülgür Gökhan bunu iyi bildiği için bu oluşuma destek verdi.

Evet kongrenin dönüm noktasını da, yani keskin virajı da belirtmekte yarar var. Kongreye damgasını vuran Ülgür Gökhan’ın konuşması oldu. Yıllarca destek verdiği, ikinci adamlığını yaptığı siyasetteki yol arkadaşı İsmail Özay’ın saldırıları karşısında sessiz kalmayan Gökhan, gerekli cevabı en açık yüreklilikle verdi. Kimseyi satmadığını ve ahlaksızlık diye bir şey de yapmadığını söylerken haklıydı. Delege de bunu çok iyi anladı. Çektiği rest, Gökhan’ı ilk defa tek başına lider konumuna getirdi. Ve bence bu konuma gelmesi geçikmiş olsa da, bundan sonra daha iyi işler yapacağı kanısı ve de gelecekle ilgili endişe taşıma riski de ortadan kalktı. Bu kongreden sonra, CHP’nin merkez belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dır. Artık bu konuda tartışılacak bir mesele de kalmamıştır. Ha, Cengiz Demirel ekibi seçimi alsaydı ne olurdu; Gökhan’ın adaylığı tehlikeye girer miydi? O da sadece bir fantezi soru olarak geçmişte kaldı.
Hayırlı uğurlu olsun.

Acaba yeterli süre bulup da dertlerini anlatabilseler di böyle boyunları bükük mü olurdu!


<b>Karne</b>

<b>Mehmet Emin ŞEVİK
CHP İl Delegesi</b>

Her zaman sağduyulu ve olgun yaklaşımıyla takdir topladığı gibi, hafta sonu gerçekleşen kongrede de, amacına uygun en güzel konuşmayı yaptığı ve delegeye saygıyı, partiye saygıyı; dolayısıyla da insana saygıyı en güzel bir şekilde vurguladığı için <b>10</b>

<b>Ülgür GÖKHAN
Çanakkale Belediye Başkanı</b>

İsmail Özay’ın sert, hırçın ve acımasız saldırısı karşısında susmayarak; kendini en iyi şekilde savunduğu gibi, yüreğiyle konuşmayı başardığı için <b>9</b>

<b>Cengiz DEMİREL
CHP İL Başkan Adayı</b>

Yeterli zaman bulamadığı için çok çok kısa olarak yaptığı konuşmasından, adaylığını açıklarken de söylediği gibi, kavgayı bir yol olarak seçmediğini İsmail Özay ile ilişkilendirilmekten olan rahatsızlığını oy kaygısı gütmeden beyan ettiği için <b>9</b>

<b>Ali ÖZGEN
Kepez Limanı Yöneticisi</b>

Geçtiğimiz yıl yaşadıkları talihsizlikleri ve hatalarını en iyi şekilde anladığı gibi, Çanakkale’yi kazanmak ve yöre halkıyla iyi ilişkiler kurma gayretini de ortaya koydukları için <b>8</b>

<b>Karnenin sözü</b>
Birçok insan hiç başarısızlığa uğramaz, çünkü hiç denemez.
<i>N. Mac Ewan</i>


Kırk yıl hizmet eder de
Odun taşırsan tapduk Emre’ye
Sonunda sana da himmet edilir
Adın çıkar Yunus Emre’ye

<i>[email protected]</i>


YORUMLAR

  • 0 Yorum