Reklam
Kadir Kenar

Kadir Kenar


Benim de Belediyeden İsteklerim Var

03 Nisan 2018 - 13:38

Sayın Başkan, değerli Meclis üyeleri!
Katı Atık Sistemi Ücret tarifesi mektubunuz elime ulaştı. Mektubunuzda müjdelediğiniz yeni vergileri kalbim küt küt çarparak okudum. Ferman buyurduğunuz ücretleri en kısa zamanda iki eşit taksitte hesabınıza yatıracağıma söz veririm.
Siz ki Paris görmüş, Roma görmüş; hatta Sidneylere katar gitmiş bilgisi görgüsü yüksek insanlarsınız. Herhalde Çanakkale’nin bu yerler gibi havası suyu tertemiz bir yer olması için çalışıyorsunuz.
İşte bende bu aşamada sizlerden bir iki ricada bulunacağım. Önce gelin şu su ücretlerini bir yarıya indirin. Bildiğiniz gibi altyapı çalışmaları nedeniyle kazılmadık yer kalmadığı için toz bulutları içinde kalan Çanakkale’de, bazı sorunlar yaşıyoruz. Çamaşır makinaları neredeyse 24 saat çalışıyor. Beyaz gömleklerimizin hepsi sarardı. Deterjan harcamalarımız iki misline çıktı. Esnaf elinde toz beziyle kırıtmaktan harap ve bitap düştü.


Sayın Başkan, değerli Meclis üyeleri!
Bu mektubumu lütfen ciddiye alın. Gelin su ücretlerini bir yıllığına yarıya indirin. Çanakkale halkının sabrına karşılık sizde bir jest yapın da o güzel ellerinizden öpelim. Hep siz öpecek değilsiniz ya!


Ve Sayın Başkanım, size de bir konuda seslenmek istiyorum. Çok gezdiğiniz için sizi özlüyoruz. Fransa, Bulgaristan ve Romanya gezileriniz oldu. Umarım Çanakkalemiz turizmine önemli katkılar sağlayacaktır. Ama siz yokken, belediye çalışanları sanki biraz gevşiyor gibi geliyor bana. Yerinize bıraktığınız arkadaşlarınız bu işi beceremiyor falan demiyorum yanlış anlamayın. Onlar artık alıştı baya. İşte bir de arada hatlar karışmasa! İsimler çakışmasa.. Memleketi gül gibi idare edecekler.. Sizin de gözünüz arkada kalmayacak.


Ha unutmadan birde sanki daire müdürlerinde de bir gerginlik, bezginlik var gibi. Hepsi yetenekleri ölçüsünde icraatlarını yapıyor ama, sanki vatandaş bunu anlamıyor gibi geliyor bana.. Tabi ne de olsa 20 yıllık iktidar memuru olmak da insana biraz fazla güven veriyor. Bana öyle geliyor valla. Neyse sonra yine dertleşirim ben sizinle..
Sevgi ve saygılarımla Sayın Başkanım ve değerli meclis üyeleri…






















Haftanın fıkrası


Dört arkadaş aynı araçla yolculuk ederken trafik kazasında ölür.
Azrail:
—Türk cehennemine mi? Yoksa A...vrupa cehennemine mi gitmek istersiniz?
Şaşıran dört kafadardan biri:
—Fark nedir?
Azrail:
— Avrupa cehenneminde her gün bir kepçe, Türk cehenneminde her gün bir kova bok yersiniz!!
Üç tanesi:
— Biz Türk doğduk, Türk ölürüz!
Bir tanesi ise uyanıktır, Avrupa cehennemini seçer.. Aradan epey zaman geçer. Avrupa cehennemindeki adam artık kepçe kepçe yemekten bıkmıştır, arkadaşlarının durumunu merak eder, hallerini görmek için ziyaretlerine gider. Oysa onlar halay çekerek, sen şakrak gülerek karşılarlar onu. Dayanamaz sorar:
— Ben bir kepçesini hazmedemezken siz her gün bir kova bok yiyip nasıl bu kadar neşeli olursunuz?
— Oğlum, oğlum! Burası Türk cehennemi, bir gün bok olur kova olmaz, bir gün kova olur bok olmaz, bir gün görevli işe gelmez, gelen her boka karışır, anlayacağın 3 aydır bir bok yediğimiz yok!..


YORUMLAR

  • 0 Yorum