Reklam
Kadir Kenar

Kadir Kenar


Allah Rahatlık Versin!

03 Nisan 2018 - 13:38

Kazandaki kurbağa hikayesini biliyorsunuz. Kaynayan bir kazana düşen kurbağa zıplayarak hayatını kurtarır. Fakat ılık bir suya girerse yüzmeye başlar ve altından gelen ateşi fark etmeden yavaş yavaş can verir. Ben bu memleketin bir insanı olarak size ılık bir su dolu kazan yerine, kaynayan kazanı gösterme görevimi yerine getiriyorum. Bu hiç hoş olmasa dahi ve de birilerini kıracağımı bilerek bunları anlatacağım. Çünkü tarihi dönüşümün eşiğindeki bu memleketin insanı olarak bunu bir sorumluluk hissediyorum.

Bakın yolda karşılaştığım postacı arkadaşın elinde bir büyük poşet dolusu icra zarflarını görünce merak ettim. Duyduğum rakam korkunç; 11-12 bin icralık insan. Dikkat edin bu rakam aylık. Atıyorsun falan diye de düşünen varsa PTT yetkililerini arayarak sorabilir.

Bişey daha söyleyeyim; halimizin ne kadar vahim olduğunu iyice anlayın. Biliyorsunuz ayın 16’da Çanakkale’de bir güzellik yarışması yapılacak. 18 tane güzel kız bir haftadır Çanakkale’de. Geçtiğimiz günlerde bir tanıtım gösterisi yapılacaktı ki, iptal edildi. Çünkü 15 ytl’lik bilet fiyatı bir tarafa buna bile ilgi gösteren olmadı.
İşte halimiz bu vaziyette. Geçen haftalarda Müteahhitler Derneğinin tanıtım toplantısında ÇASİAD eski başkanı Hakan Vural bir söz söyledi.
“FORUM Çanakkele’ye atom bombası kadar zarar verir” Vural’ın sözü bu. Ama ondan sonra kimseden ses çıkmadı. Ama bu tek kişilik çıkış bile şirketin karşı atağa geçmesine neden oldu. Rahat bir şekilde yasal işlemlerini sürdüren Multi Turkmall yetkilisi önce Ticaret Odasında, sonra da ÇAGİAD’da (Çanakkale Genç İşadamları Derneği) bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Bu toplantılarda dikkatimi çeken şey Ülgür Gökhan’ın da bulunmasıydı ki, geçen günlerde yaptığımız bir görüşmede sıcak baktığını dile getirdi. Ama benim kafamda şu soru kaldı; daha iki yıl önce şarap fabrikası kapatıldığında orada gür bir sesle bağıran başkan, buralarda üretim yapmayan hiçbir işe izin vermeyeceğini söylememişmiydi! Burada ranta izin vermem dememişmiydi. Sümerbank deri işletmesini alan gurubunda imar iznini vermeyerek, onların da heveslerini kursaklarına tıkmamışmıydı!
Demek ki başkanımızın fikri değişti. Sanırım bunu ilerliyen günlerde Belediye Meclisinde en mantıklı bir şekilde açıklayacaktır.

Bu aşamada ÇAGİAD’ın yoğun destek verdiği Multi Turkmall’a ÇASİAD’ın ise karşı bir duruş sergilediğini de bilmenizi isterim. Şirket burada tanıtım toplantısı bile yapmadı. Ya da yapamadı dersek daha doğru olur.

Teknik konulara da bakacak olursak, bu şirketin işini Levent Çetin’in yaptığını duyuyoruz. Kendisi şehir plancısı. Çok temiz iş yaptığı söyleniyor. Artı bir avantajı daha var eşi Çanakkale Belediyesi İmar müdürü; Özdeyiş Çetin. Levent Çetin aynı zamanda AK Parti İl Genel Meclisi üyesi. Solun sağlam adamlarından Hikmet Çetin’in akrabası. Çanakkale’ye geleli ne kadar oldu bilmiyorum ama, burada baya güçlü bir isim. Son yılların parlayan yıldızlarından birisi. Çevresindeki arkadaşları da çok çalışkan.

Gördüğünüz gibi vaziyet planı bu şekilde. Önümüzdeki günlerde çok tartışılacak bir konu.
Bu hafta yeri gelmişken, belediyeden sonra Özel İdare’nin insiyatifindeki Hilton oteli projesine de küçük bir göz atalım. Eski Köy Hizmetlerinin bulunduğu yere yapılacak olan bu otelde Çanakkale’deki turizm potansiyeline büyük katkı yapacaktır sanırım. Her ne kadar ÇATOD (Çanakkale Turistik otelciler ve işletmeciler Derneği) Başkanı Ali Akol karşı çıksa da, ilerde turizm patlaması yaşanacak ilimiz de şimdiden bu tür yatırımların yapılması çok iyi olacaktır! Tabii bu projede hepimizi mutlu eden bir şey daha var; Çanakkale’mizde görev yapan Valilerimiz içinde yeni bir konak yapılması söz konusu. Denize nazır, iskelesi olan. Yani yanlış anlamayın rüşvet olarak falan değil, bu projede var olan bir şey.
Özür diliyorum, yerimiz doldu. Bu haftalık bu kadar. İnşallah yakında televizyon proğramlarımızla da birlikte olacağız. Orada da dilimiz döndüğünce, süremiz yettiğinde bu konuları sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
Haa unutmadan, buralarda artık parsel falan bulursanız (Zor bulursunuz yaaa) hemen alın.. Açayip para edecekmiş benden söylemesi.
Rahatınızı bozmayın, yavaş yavaş yüzmeye devam ediyoruz. Kimse dışarı zıplamaya kalkmasın!....
İyi haftalar.


YORUMLAR

  • 0 Yorum