Reklam
Kadir Kenar

Kadir Kenar


AKP Kongreleri Önemli

03 Nisan 2018 - 13:38

Bizim kahveci İrfan çay sattığı AKP’ye öyle bir ısındı, öyle bir yakınlaştı ki şaşırıp kalıyorum. İl başkanlığı binası taşınınca İrfan’ın AKP ile ilişkisinin biteceği savımız da çürüyünce ve İrfan’ın neredeyse Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a kadar giden sözlerini duydukça şaşkınlığımız daha da derinleşiyor. Bizim İrfan televizyona ya da gazeteye demeç falan vermiyor ama, bize söyledikleri Hüseyin Babacanoğlu’nun söylediklerinden bile daha ilginç geliyor. Genel merkez politikalarının tabana yayılması işini yürüten Babacanoğlu’nun söyledikleri bir yana İrfan’ın söyledikleri başka bir yana. Utanmasam İrfan benim şu işi de bir çıtlatıversen diyeceğim günler de gelecek diye düşünmeye bile başladım. Direk hedeflere ulaşan yapısı beni mest ediyor. Mesela onun için Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı değil, Ali Temel! İrfan bizim için ve mahalle için önemli yani.

Şimdi bunu neden anlatıyorum. AKP’de gördüğüm en büyük eksikliği söylemek için. İbrahim Köşdere zamanından bu yana değişen bir şey olmadığını gördüğüm için bu örneği veriyorum. İl ve Merkez ilçede halkla iç içe geçecek isimleri bir türlü göremediğimiz için yaşanan sıkıntıların gittikçe derinleştiğini görüyoruz. İktidar partisinin sokakta olmamasının sıkıntısı başka oluyor.
Bunun için önümüzdeki dönemde yapılacak merkez ilçe kongresi de bu açıdan çok önemli. Kendini partinin memuru gibi hisseden insanların yerine, İrfan gibi arkadaşların çoğalması iktidar partisinin yerel yönetimlerini halka yaklaştıracaktır.

Bu önemli ayrıntının yanında esas olarak ise AKP’nin muhtemel bir yerel iktidar senaryosunda ilçe yönetiminin ve il yönetiminin işlevleri bambaşka bir hal alacaktır. AKP’nin şuan ki yapısıyla bir Çanakkale Belediye Başkanlığını kazandığını düşünmek bile bu memlekete büyük haksızlık olur diye düşünmeden edemiyorum.
Daha ne söyleyeyim.

Esnaf kepenk kapatıyor, öğrenciler burs arıyor

Gazete olarak ihmal ettiğimiz iki haber var. Esnafın kepenk kapatması ve burs arayan öğrencilerin durumları. İçinde bulunduğumuz sıkıntılar o kadar had safhaya çıkmış durumdaki ben bu konuda kendi sıkıntılarımı düşünmek bile istemiyorum. Hal böyle olunca şu kadar esnaf işyerini kapattı. Bu kadar esnaf icralık gibi haberleri duymak da istemiyorum. Ama bu haberlerin yapılmasının da şart olduğunu biliyorum. Neyse ki diğer gazeteci arkadaşlar bu konuda yardımcı oluyor. Ancak dikkat çekmek istediğim burs arayan öğrenci sayısındaki artış ve bu konudaki sıkıntıları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu çarpık ve eşitsiz eğitim sistemi içinde özverili çalışmalarıyla kendini kurtarmaya çalışan fakir öğrencilerin çektiği sıkıntılar malum. Burs veren yerlerin kapılarındaki yığılma gün geçtikçe artıyor. Burada dikkat edilmesi gereken şeyin gerçekten ihtiyacı olana öncelik tanınması olduğunu unutmamak gerekir ki; vicdanı olan herkesin bunu yapması gerekir. Terzioğlu Vakfı, Belediye vs. burs veren yerlerin yönetimlerinin hassasiyetine güvenmek ve bu memleketin hak eden çocuklarına en iyi şekilde yardımcı olacaklarını düşünmekten başka bir şey elimden gelmiyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum