Reklam
Kadir Kenar

Kadir Kenar


AKP’den Bomba Haber

03 Nisan 2018 - 13:38

Dün akşamüzerine doğru Ankara’daki arkadaşlarla sohbet ediyoruz. Gündemde vali değişikliği falan filan olmadığı için tek derdimiz AKP’nin yapacağı sıralamalar. (Şimdi bu vali değişikliği de nerden çıktı diyenler olabilir. Ona bir açıklama getireyim. Ankara kökenli bir gazeteci olduğum için en büyük meraklarımdan birisi, buraya atanacak valiyi herkesten önce size duyurmaktır. Bunu da geldiğim günden beri yapıyorum. İşte o acıdan diyorum bunu)
Evet, daha fazla meraklandırmadan açıklayayım. Başbakan Erdoğan’ın bu seçimde yeni bir taktik uygulayacağı belirtiliyor. Her seçimde kırmızı renklerle bezenen bölgelere birer bakan gönderme projesi bu. İşte Çanakkale için de düşünülen isim Sağlık Bakanı Reçep Akdağ.
Herhalde fazlaca yaşlı nüfusumuzu ve hastanelere olan aboneliğimizi dikkate almışlar ki; Çanakkale’ye de Sağlık Bakanı yakışır diye düşündüler!
Bakalım duyduklarım doğru çıkacak mı hep beraber göreceğiz. Şimdilik bu kadarıyla yetinelim. AKP’de aday adayı olan arkadaşlarımızın da moralini bozmayalım.

Mangalda kül bırakmayan Rektör adayları ortada yok!

Dün Çanakkale web tv bir program düzenledi. Bunun için baya da hazırlık yaptılar. Çanak Otelin toplantı salonunda rektör adayları tartışacak. Kendilerini tanıtacak, projelerini anlatacaklar. Ama o da ne. Ali Akdemir ve Adem Tekinay’dan başka kimse yok ortada. Bir aydır sallayan arkadaşlar meydana çıkmıyor! Mindere çıkmadan nasıl pehlivan olacaklar anlamadık!
Ama geleceğiz deyip de, ondan sonra da telefonları dahi açmayanlara Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak duyurumuzu yaptık.
Çanakkale’de görev yapan bütün arkadaşlarıma buradan sesleniyorum. Mesleğimizin onuruna yakışmayan bu tür davranışları gösterenlere sessiz kalmayacağımızı bilmenizi isteriz..

Musa Artam Başkanın duyarlılığına teşekkür..

Çanakkale’de CHP’ye çok büyük emekleri geçmiş bir insandır Musa Artam. Siyasi kişiliğinden de öte Şaziye hanımla beraber çok sevdiğim ve de saygı duyduğum bir büyüğümdür.
Dün üyelerin aidatlarıyla ilgili olarak yaptığımız haberde ortaya çıkan hesabın yanlış olduğunu söyledi. Biz 200 bin lira civarında bir gelir elde edileceğini yazmıştık. Musa Hocam bunun uçuk bir rakam olduğunu belirtti.
Neyse şubat sonunda kaç para toplandı sorup öğreniriz. Ama ben duyarlılığı için şimdiden teşekkür ediyorum.

Ve gelelim günün anlam ve önemine dair fıkramıza.
Temel akciğer kanseri olmuş. Doktorlar iki aydan daha fazla yaşaman mucize olur demişler ve ümitsiz olduğu için tedaviye de son vermişler.
Öleceğini anlayan Temel, bütün eşiyle dostuyla helalleşmeye karar vermiş. Fakat bizim Temel gördüğü herkese kendisinin AIDS hastalığına yakalandığını ve iki ay içinde öleceğini anlatıyor ve hakların helal etmelerini istiyormuş. Tabii bunu duyanlar Temel e
helallik veriyorlarmış ama bir yandan da elini bile son bir defa sıkıp, kucaklaşmaktan kaçınıyorlarmış.

Temel in en iyi arkadaşı Dursun Temel in bu yaptığını duyunca sormuş
- Yav Temel, anladık sen kanser oldun ölecen, neden millete AIDS oldum diyon, bak herkesi bir korku sardı demiş.
Temel; - Yaw Tursun, öyle de öleceeezzz böyle de ölecez, bari karıyı sağlama alalım dedim...


YORUMLAR

  • 0 Yorum