Reklam

Türk Dünyasının Acı Kaybı

Türk Dünyasının Acı Kaybı
23 Kasım 2012 - 11:38

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı'nın kurucu Başkanı, Prof. Dr. Turan Yazgan 74 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Prof. Yazgan için ilk tören Cumartesi günü saat 11:00'de uzun yıllar görev yaptığı İstanbul Üniversitesi merkez binasında yapılacak. Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı'ndaki ikinci törenin ardından Yazgan'ın naaşı, Fatih Camii'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazını müteakip Kozlu mezarlığındaki aile kabristanında toprağa verilecek.

1980'de Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı'nı kuran hocamız Prof. Yazgan, 2000 yılında üniversitedeki görevinden emekliye ayrılarak kendisini Türk dünyası çalışmalarına verdi.

Vakıf çatısı altında Türk dünyası kültür ve sanatının tanıtılmasına büyük katkılar sağlayan Yazgan, Türk dünyası liderlerinin ve gençlerinin Türkiye ile kucaklaşması, Türk dünyası çocuklarının şölenlerde buluşması, Türk dilli eğitimin yaygınlaştırılması ve bu amaçla pek çok bilimsel konferans ve toplantılar düzenlenmesine öncülük ederek, Türk kültürünün korunması ve tanıtılması alanlarında çok büyük işlere imza attı.

Turan hocamıza Allah’tan rahmet ve kederli ailesine sabırlar diliyorum.

Türk Gençliği Turan hocamızın Türk Dünyası ile Türkiye arasında köprü olma çalışmalarını ve çabalarını hiçbir zaman unutmamalı ve onun kaldığı yerden devam etmelidir.

Türk Dünyasının başı sağ olsun.

FİKRET ŞAHİN

YORUMLAR

  • 0 Yorum