Reklam

ÇTSO Kongre Ve Fuar Merkezi İle İş Merkezi Açıldı

ÇTSO Kongre Ve Fuar Merkezi İle İş Merkezi Açıldı
23 Kasım 2012 - 11:40

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Kongre ve Fuar Merkezi ile kent merkezindeki İş Merkezi’nin açılışı için Çanakkale’ye gelen, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, böyle eserleri Çanakkale’ye kazandırdıkları için ÇTSO Yönetim Kurulu’na teşekkür etti.

Açılışlar öncesinde, Kongre ve Fuar Merkezi’nin sergi salonundaki, “Atatürk’ün Çanakkale Ziyaretleri Fotoğrafları Sergisi” ile “17-18.yüzyıl Çanakkale Gravürleri Sergisi”nin açılışı gerçekleştirildi.

Daha sonra törene geçildi ve Bakan Hayati Yazıcı ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘Şehre Değer Katanlar’ ödül töreni öncesinde iş adamlarına hitap etti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Kongre ve Fuar Merkezi’nden “müthiş etkilendiğini” belirterek, “Bu müthiş bir vizyon işidir. ÇTSO yönetimine böyle bir eser kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Bu işler maddi çıkar için yapılmaz bunun mükafatı sadece alkıştır. Buradan sadece Çanakkale karlı çıkacaktır” dedi.

HİSARCIKLIOĞLU: ÇANAKKALE’NİN GELECEĞİNDEN UMUTLUYUM

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Çanakkale'nin önü açık bir şehir olduğunu belirterek, "Çanakkale'de kruvaziyer limanı yapılmadığı takdirde, para buradan geçip İstanbul'a geliyor. İstanbul'a da gelsin ama gemi ile birlikte geçen paralara siz buradan bakıyorsunuz. Paralar gemi gemi gidiyor. İngiliz, Fransız gemilerini geçirmediniz bu kruvaziyer gemilerini niye geçiriyorsunuz" diye konuştu.

Çanakkale’nin geleceğinden umutlu olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu,  “Çanakkale insanı birbiriyle barışıktır, birlik ve beraberlikle, ‘önce Çanakkale’ dersek hep beraber kazanırız. Ben Çanakkale’de bu ruhu görüyorum” dedi.

Hisarcıklıoğlu, konuşmasında, markalaşmanın önemine işaret ederek, “Para kazanmak, daha zengin olmak, dünyanın ilk 10 ülkesi içerisine girmek istiyorsak, ne yaparsak yapalım işi markalaştırmamız lazım. Önce ülkemizi markalaştırmamız lazım. Ama Çanakkale’ye düşen de Çanakkale’yi markalaştırmak. Çanakkale markası üzerine yatırım yapıyor olmamız lazım. Tüccarlarımıza da söylüyorum, iş adamlarımıza da söylüyorum; ne iş yaparsanız yapın, markalaşın” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile ÇTSO arasında protokol imzalayacaklarını da ifade ederek, eğitimde rekabetin kalite getirdiğini vurguladı.

YAZICI: ÇANAKKALE ÜLKEMİZİN VE DÜNYANIN MARKA ŞEHİRLERİNDEN BİRİ OLMALI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise, Çanakkale’nin kendisini yeniden keşfetmesinin zamanının geldiğini belirterek, “Bugün “Çanakkale’ye Değer Katanlar Ödül Töreni” nedeniyle, şehrin önemli isimlerinin çoğu burada. Şehrin üniversitesini ve sivil toplum kuruluşlarını da dahil ederek, şehirlerimiz için neler yapabileceğimizi bir kez daha düşünmek gerekli. Biz Çanakkale’yi ülkemizin ve dünyanın marka şehirlerinden biri olarak görmek istiyoruz” dedi.

Konuşmasında, sanayi, ticaret ve esnaf odalarının son derece önemli olduğunu dile getiren Bakan Hayati Yazıcı ise, kadınların bu yapıda yeterince yer almadığına işaret ederek şöyle konuştu:

 “Türkiye nüfusunun yarıdan biraz daha fazlası kadın. Ama gerek esnaf ve sanatkarlarımıza, gerek tacir ve sanayicilerimize baktığımızda Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı üyelerin yüzde 6.5'u, esnaf ve sanatkarlarımızın ise yüzde 10’u kadın. Bu oran son derece düşük. Kadınların bu tür yapılar içine girmesi, ekonomik ve ticari hayatta daha aktif rol almaları önemli. Kadınların bulunduğu yerde herkes konuşmasına, oturmasına, kalkmasına daha fazla dikkat eder. Yani onların öyle terbiye edici bir özellikleri var.”

GÖKHAN: ÇTSO’DA SÜREKLİ PROJE ÜRETEN BİR YÖNETİM VAR

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, ÇTSO’nun Çanakkale’nin gelişmesine ciddi katkılar yaptığını vurgulayarak, Oda yönetiminin yat ve kruvaziyer limanı başta olmak üzere bazı projelerinde yer almaktan memnuniyet duyduğunu getirdi.

Gökhan, “ÇTSO’da Çanakkale’nin gelişmesine ciddi katkılar sunan bir yönetim olduğu için duyduğum memnuniyeti sizlerle paylaşmak istiyorum. ÇTSO Yönetim Kurulu yerel yönetim ile sıkı işbirliğine önem veren ve sürekli proje üreten bir yönetim. ÇTSO son yıllarda ivme kazandı. ÇTSO'nun yat limanı ve kruvaziyer limanı projelerine de destek veriyoruz. Bu yatırımların tümü kentimizin geleceği için önemli" dedi.

ENGİN: ÇANAKKALE ESNAFININ, TİCARET ERBABININ, SANAYİCİSİNİN YANINDA OLMAZSAK ÇANAKKALE GEÇİLİR

ÇTSO Başkanı Bülend Engin ise, Çanakkale’nin, gelişimin ve değişimin gerisinde kalma lüksü bulunmadığını belirttiği konuşmasında, Çanakkale’nin gelişimi için hazırlanan projelerin takipçisi olduklarını söyledi.

Engin,  “Hangi şartlar altında olursa olsun Çanakkale esnafının, ticaret erbabının, sanayicisinin yanında olmalıyız. Eğer yanlarında olmazsak Çanakkale geçilir” dedi.

ÇTSO Başkanı Bülend Engin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm üyelerimizin hesap sorabildiği kurumsallaşmış bir Çanakkale Ticaret Sanayi Odası’nı gelecek kuşaklarımıza teslim etmeyi amaç edindik. “Çanakkale geçilmez” dedik ve şehrimizin kongre, tanıtım alanındaki ihtiyacına cevap verecek bir merkez için harekete geçtik.

Kongre turizminden pay almak, eksikliği devamlı hissedilen ticari, eğitsel ve çeşitli diğer toplantıların yapılması amacıyla 2011 yılının sonunda Kongre Fuar Merkezi’mizin temelini attık. Aynı yıl sadece buranın değil şehir merkezimizde yıllardır atıl halde kalan arsamızda da “İş Merkezi”mizin temelini attık.

Çok şükür bir yıl gibi sürede her iki merkezimizi bitirip Çanakkale’ye kazandırmak da bizlere nasip oldu. Hepimiz biliyoruz ki Odalar kâr amaçlı kurumlar değildir. Tüm projelerimizde kamu yararı, üyelerimizin ticari faaliyetlerini kolaylaştırmayı, Çanakkale ekonomisine ivme kazandırmayı hedefledik. İki projemizi tamamladık.

Çanakkale’nin gelişimi için hazırladığımız hepinizin bildiği diğer projelerimizin de sonuna kadar takipçisiyiz. Hangi şartlar altında olursa olsun; Çanakkale esnafının, ticaret erbabının, sanayicisinin yanında olmalıyız. Eğer yanlarında olmazsak “Çanakkale geçilir…”

Ama hayır, Çanakkale dün nasıl geçilmediyse bugün de geçilmeyecektir. Onları sevindirecek müjdeler için biz çalışacağız. Onları umutlandıracak çalışmaların girişimini biz başlatacağız. Üyelerimizin, esnafımızın zor günlerinde geleceğe dair somut hedefleri biz koyacağız. Çözümleri üreten ve takipçiliğini yapan biz olacağız. 

Çanakkale Ticaret Sanayi Odamız, bu şuur ve heyecanla çalışmalarını daha da ilerletecektir. Çanakkale Ruhu ile anlam kazanan gelişmiş bir Çanakkale’nin anahtarı bizlerin elindedir.  Çanakkale geçilmez, Türkiye geçilemez…

Çanakkale’mize, Türkiye’mize kazandırdığımız bu eser yıllardır şehrimizin kendisini adeta içe kapattığı bir ruh halinden de çıkaracaktır. Bir devrin battığı, bir milletin yeniden dirildiği topraklarda ÇTSO’nun hizmetleri ile modern ve kalkınmış Türkiye’mize hizmete tüm yüreğimizle canımızla başımızla devam edeceğiz.

Çanakkale ekonomisinin Çanakkale ruhu ile yeniden dirildiği günlere yeni bir milat olması temennisi ile Kongre Fuar Merkezimizin temelinden çatısına emek veren, gönül veren, maddi manevi katkı sunan yüreği Çanakkaleli olan herkese, teşekkür ediyorum.

Çanakkale geçilmez, Türkiye geçilemez. Hepimizin yolu açık olsun”

TOBB ÜNİVERSİTESİ İÇİN İMZALAR ATILDI

Konuşmaların ardından TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile ÇTSO arasındaki işbirliği protokolünü üniversitenin genel sekreteri Adem Şahin ile ÇTSO Başkanı Bülend Engin imzaladı. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin bazı fakültelerinin Çanakkale’de açılmasını öngören protokole Bakan Yazıcı ile TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da şahitlik etti. Daha sonra temsili olarak sahnede kurdele kesilerek Kongre ve Fuar Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Ardından Çanakkale, Biga, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsalarına mensup en çok vergi ödeyen, ihracat yapan yaklaşık 250 üyeye, Bakan Yazıcı ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu tarafından , ‘Çanakkale’ye kattıkları değer’ nedeniyle plaket verildi.

Daha sonra Bakan Yazıcı, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kent merkezinde yaptırılan İş Merkezi’ni hizmete açtı.

Törene, AKP Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir, Çanakkale Vali Vekili Hüseyin Kulözü, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, ÇTSO Meclis Başkanı Niyazi Önen,Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tunçay Yaşar, Biga Ticaret Borsası Başkanı Mesut Okyay, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Özen ile Çanakkale’deki diğer oda ve borsaların başkan ve yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum