Reklam

TOPLU TAŞIMADA HES KODU UYGULAMASI YAKINDA BAŞLIYOR

Tüm dünyada etkili olan Covid-19 salgın hastalığıyla mücadele kapsamında Çanakkale Belediyesi de yeni bir uygulamanın hazırlığını yapıyor.

TOPLU TAŞIMADA HES KODU UYGULAMASI YAKINDA BAŞLIYOR
21 Ekim 2020 - 16:51
Yeni çalışma doğrultusunda Çanakkale’de toplu taşıma hizmetinde kullanılan Çanakkale Kent Kart’a HES kodu özelliği getirilecek ve Bakanlık onayı ile birlikte toplu taşıma araçlarına HES kodu sorgulaması ile binilmesi sağlanacak.
Covid-19 salgın hastalığıyla mücadeleyi kent genelinde sürdüren Çanakkale Belediyesi, bu doğrultuda kentlilerin sıklıkla kullandığı toplu taşıma hizmetlerini de titizlikle yürütüyor. Çanakkale Belediyesi bu kapsamda salgın hastalığın bulaşma riskinin azaltılması, hastalık tanısı konulan kişiler ve tanı konulan kişilerle teması bulunan vatandaşların tespit edilerek izolasyona tabi tutulmalarını sağlamak amacıyla, Sağlık Bakanlığı tarafından salgın dönemi için hazırlanan Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasının toplu taşımada kullanılan Çanakkale Kent Kart’a entegre edilmesi çalışmalarına da hızla başladı.
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 29.09.2020 tarih ve 15993 sayılı “Şehir İçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Sorgulaması” başlıklı genelgesi çerçevesinde Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Bilgi İşlem Servisi ve Çanakkale geneline hizmet veren elektronik/akıllı seyahat kart sistemleri yüklenicisi Kent Kart A.Ş. yetkililerinin genelge içeriğine uygun olarak sürdürdüğü çalışmalar neticesinde kişiye özel Kent Kart’lar ile Sağlık Bakanlığının HES uygulaması arasında entegrasyon sağlanacak ve yakın bir tarihte toplu taşıma araçlarına HES Kodu ile binişler başlayacak.
TOPLU TAŞIMADA HES KODU NE İŞE YARAYACAK?
Uygulamanın hayata geçmesi ile birlikte Covid-19 tanısı konulan veya tanı konulan kişilerle temas halinde bulunup izolasyonda kalması gereken kişilerin izolasyon süreleri boyunca kişisel Kent Kart’ları da otomatik olarak kullanım dışı bırakılacak. Öte yandan, uygulama ile birlikte izolasyonda olması gerektiği halde şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullandığı belirlenen kişilere yönelik gerekli idari yaptırımların uygulanması amacıyla İçişleri Bakanlığı aracılığıyla Valilik ve Kaymakamlıklarla da iletişime geçilecek.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Reklamı Geç