Reklam

NENE HATUN ACİL MÜDAHALE ARAMA VE KURTARMA GEMİSİ ÇANAKKALE'DE

Vali İlhami AKTAŞ, MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tıbbi Saha Uygulama Tatbikatı kapsamında Çanakkale’ye gelen Nene Hatun Acil Müdahale Arama ve Kurtarma Gemisini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

NENE HATUN ACİL MÜDAHALE ARAMA VE KURTARMA GEMİSİ ÇANAKKALE'DE
21 Eylül 2023 - 11:20
Nene Hatun Acil Müdahale Arama ve Kurtarma Gemisi ziyaretine; Vali İlhami AKTAŞ, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa BİÇEN, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi AKMAN, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan ORAN, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan BAŞTÜRK, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim TARI, İl müdürleri ve MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tıbbi Saha Uygulama Tatbikatına katılan ülkelerin temsilcileri katıldı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait ülkemizin ilk acil müdahale gemisi olan Nene Hatun Acil Müdahale Arama ve Kurtarma Gemisini gezerek incelemelerde bulunan Vali İlhami AKTAŞ ve beraberindeki heyete Kıyı Emniyeti Çanakkale Müdürü Ogün ÇEVİK ve gemi kaptanı Nurullah KOÇ tarafından gemi hakkında bilgi verildi.
Nene Hatun Acil Müdahale Arama ve Kurtarma Gemisinin acil müdahale durumlarında ülkemizin faklı bölgelerinde önemli görevler üstlendiğini belirten Vali İlhami AKTAŞ, gemi personeli ile sohbet ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
28 personel ve 20 kazazede taşıma kapasitesine sahip Nene Hatun Acil Müdahale Gemisi, her türlü hava koşulunda deniz üzerinde, gemi kurtarma, çeki, yangın söndürme, dalış hizmetleri, kazazede barındırma, deniz kirliliği tespit ve mücadele, deniz kirliliği analiz, helikopter hizmetleri, açık deniz kontrol ve komuta, Stand-By’da bekleme gibi hizmetleri veriyor. Gemi içerisinde, acil durumlarda kullanılabilecek şekilde düzenlenmiş 20 yatak kapasiteli bir de hastane bulunuyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum