Reklam

"2. YÜZYILA OMUZ OMUZA"

Bu yıl 24 Eylül’de 8’ncisi düzenlenecek olan Gelibolu Maratonu’na yönelik, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan tarafından tüm Türkiye’ye çağrı yapıldı. Gelibolu Maratonu’yla 3 Bin 500 kişi tarihi ve coğrafi güzellikleri ile Çanakkale’nin ruhunu omuz omuza teneffüs edecek.

20 Eylül 2023 - 16:16
1915 Saygı Koşusu, 10K, 21K VE 42K şeklinde farklı etaplarla yapılacak Gelibolu Maratonu öncesinde 22 Eylül Cuma ve 23 Eylül Cumartesi günleri saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında Anadolu Hamidiye Tabyası’nda kurulan stant ile kayıt evrakları ve yarış kiti dağıtımı yapılacak. 24 Eylül günü maraton ve yarı maraton 09.00’da Kilitbahir’de başlayacak. 10K ve 1915 Saygı Koşusu saat 09.15’te başlayacak. 13.30’da ise ödül töreni gerçekleştirilecek.
Revgan Restaurant’ta gerçekleşen basın toplantısına Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Kalkan ve Turset Proje Yönetimi
Genel Müdürü Özgür Emeklioğlu katıldı.
“TARİHİ ALAN TÜRKİYE’NİN VE DÜNYANIN BULUŞMA NOKTASI HALİNE GELDİ”
Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir konuya ilişkin “Tarihi Alan’da bir etkinliğe daha ev sahipliği yapıyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. Tarihi Alan ile ilgili bizim bir hayalimiz vardı. Burayı Türkiye’nin, hatta dünyanın buluşma noktası haline getirmek. Özellikle Türkiye’nin dört bir yanından Çanakkale’ye gelip bir vatan müdafaası yapmışlarsa, onların torunları Çanakkale’de koşsun, Çanakkale’ye gelsin ve Çanakkale’de o manevi atmosferi, o coğrafi güzelliği yaşasınlar. Tarihi Alan gerçekten Türkiye’nin ve dünyanın buluşma noktası haline geldi. Çanakkale’ye dışarıdan binlerce ziyaretçi geliyor. Bu binlerce ziyaretçi de hem Çanakkale’yi tanımış oluyor hem de burada kalıyor, konaklıyor, dolaşıyor, zaman geçiriyor. Bu etkinlikleri yaparken bir sonraki amacımız da bu. Çünkü Çanakkale Türk milletinin ortak değeridir, ortak paydasıdır.
“BİR TARAFTA ÇANAKKALE BOĞAZI, BİR TARAFTA HARİKA BİR COĞRAFYA”
24 Eylül Pazar günü Tarihi Alan’da Gelibolu Maratonu’nu hep beraber yapacağız. Bu maratonda yine her yıl olduğu gibi harika bir parkurda (bence dünyanın en güzel parkurunda) insanlar yürüyecek, koşacak, yarı parkur yapacak, maraton yapacak. Yine bir kez daha Tarihi Alan bir buluşma noktası haline gelecek. 14 farklı ülkeden sporcuların katılacağı bu maratonda binlerce yarışmacı olacak. Halk yürüyüşü ile beraber 3 bin 500 kişi Çanakkale’de Pazar günü Tarihi Alan’da buluşmuş olacak. Koşamayanlar için 1915 metrelik bir halk yürüyüşü parkurumuz var. Bir tarafta Çanakkale Boğazı, bir tarafında harika bir coğrafya ve burada hep birlikte Çanakkale ruhunu teneffüs ederek ve bu seneki ana fikrimiz etrafında omuz omuza, hep beraber o güzelliği yaşayarak, oradaki Çanakkale fedakarlığını, kahramanlığını düşünerek bir zaman geçireceğiz. Biz bütün Çanakkalelileri ve Çanakkale dışındaki bütün misafirlerimizi 24 Eylül Pazar günü davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan; “Tarihi Alan Başkanlığı, gerçekten ilimizde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü adına tüm faaliyetlere ev sahipliği yapan himaye eden bir kurumdur. Yine bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu taşıyoruz. Gelibolu Maratonu’muzun 8’ncisini gerçekleştireceğiz. Ama öncelikle ilimiz ulusal ve ulusararası faaliyetleri yapılmasında fırsat tanıyan, ciddi anlamda imkan tanıyan konumda. Sınır kenti. Spor tesis ve ekipman demek. Sporda başarıyı yakalamak adına tüm kurumsal sistem ve faaliyetlerimizde azim içerisinde çalışıyoruz ekibimizle. Dolayısıyla ciddi manada yatırım da almaktayız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum