Reklam

"MİLLETİN DOĞUŞUNUN İLK İŞARETİDİR, ÇANAKKALE"

"MİLLETİN DOĞUŞUNUN İLK İŞARETİDİR, ÇANAKKALE"
19 Mart 2024 - 11:01
Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı:
Milli Mücadele ruhunun temelini atan, Anadolu'yu yeniden ayağa kaldıran, milletin doğuşunun ilk işaretidir, Çanakkale.
Türk ve dünya tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi tarihte eşine az rastlanır kahramanlık destanlarından biri olduğu kadar; inancın, azmin ve kararlılığın da en büyük simgesidir.
18 Mart, milletimiz için çok özel bir tarihtir. Bu gün, bir ve beraber olduğumuzda neleri başarabildiğimizin ve istiklalimizden asla vazgeçmeyeceğimizin dünyaya ilanıdır.
Milletimiz bu var olma mücadelesinde, vatan savunması ve bağımsızlık söz konusu olduğunda tek vücut olarak neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu toprakların her karışı şehit kanlarıyla sulanmıştır. Ülkemizin bu günlere ulaşması için sayısız zorluklara göğüs gerilmiştir. Milletimizin her ferdi, şehitlerimizin bıraktığı emanetin değerinin şuuru içindedir.
Milletçe şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşıyacağız. Bu savaşta tüm dünya Anadolu insanının cesaret ve iradesine şahitlik etmiştir.
Bu anlamlı gün vesilesiyle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Kahramanlarımızın ruhları şad olsun.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum