Reklam

ÇANAKKALE OSB İLE ÇOMÜ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

ÇANAKKALE OSB İLE ÇOMÜ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ
19 Mart 2024 - 11:05
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Ersoy arasında imzalanan protokol sırasında, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Çanakkale OSB Müdürü İlçin Ayan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOBİLTUM) Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Savaş Gürdal, Dr. Öğr. Üyesi Fırat Alatürk ve Dr. Öğr. Üyesi Fatih Sezer de hazır bulundu.
İmzalanan protokol kapsamında Çanakkale OSB bünyesinde faaliyet gösteren firmaların test ve analiz ihtiyaçlarına ÇOBİLTUM tarafından destek olunacak ve test ve analiz ücretlerinde indirim sağlanacak.
Konuya ilişkin açıklama yapan Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu; "Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak, bölgemizin kalkınmasına katkıda bulunmak için her zaman üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu imzalanan protokol ile Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren firmalarımızın test ve analiz ihtiyaçlarını karşılamak için Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (ÇOBİLTUM) tüm imkânlarını seferber edecek. Bu sayede firmalarımız hem zamandan tasarruf edecek hem de daha uygun fiyatlarla test ve analiz yaptırabilecekler. Üniversite-sanayi işbirliğinin önemini her zaman vurgulamaktayız. Bu protokolün de bu iş birliğini daha da güçlendireceğine inanıyoruz" dedi.
Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Ersoy ise "Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi olarak, firmalarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için her zaman yeni çözümler arıyoruz. Bu kapsamda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile imzaladığımız bu protokol ile firmalarımızın test ve analiz ihtiyaçlarının daha hızlı ve daha uygun fiyatlarla karşılanmasını sağlayacağız. Bu sayede firmalarımızın rekabet gücünün artmasını ve daha da büyümelerini hedefliyoruz. Üniversite-sanayi işbirliğinin önemini biliyoruz ve bu protokolün de bu iş birliğine önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum