Reklam

DENİZKURDU BAŞLADI

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede, Denizkurdu 1 tatbikatının başladığı belirtildi. Tatbikat Marmara Denizi, Ege Denizi , Akdeniz ve Karadeniz’de olacakken, 16 Ocak’ta sona erecek.

DENİZKURDU BAŞLADI
08 Ocak 2024 - 12:18
MSB tarafından 7 Ocak’ta Denizkurdu 1 tatbikatının başladığı duyuruldu. Tatbikat, Marmara Denizi, Ege Denizi, Akdeniz ve Karadeniz’de sürdürülecek. 7-16 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek olan tatbikatın hedefleri; Deniz Kuvvetleri bağlısı komutanlıkların harekatı sevk ve idare etkinliğinin değerlendirmesi, Karargah personeli ve tatbikata katılan unsurların çok tehditli ortamda, muhakeme, öngörü ve karar verme yeteneklerinin geliştirilmesi, Diğer Kuvvet Komutanlıkları ve Kamu Kurumları ile müşterek çalışabilirlik usullerinin denenmesi olarak belirtildi.
Tatbikata 102 suüstü gemi, 7 denizaltı, 49 uçak, helikopter, İHA ve 17.000 personel katılacak.
Tatbikatta; 8 fırkateyn, 7 denizaltı, 13 karakol gemisi, 17 helikopter, 22 iHA, 3 korvet, 6 mayın avlanma gemisi, 9 çıkarma gemisi, 16 hücumbot, 47 yardımcı sınıf gemi, 10 uçak, 5 SAT görev timi, amfibi hücum timleri, 5 SAS görev timi, amfibi piyade birlikleri katılacak.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum