Reklam

ÇAN GELENEKSEL FOLKLORİK DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU!

Çan Belediyesi'nin düzenlediği Deve Güreşi Festivali, Çan halkını iki gün boyunca renkli ve heyecan dolu gösterilere davet etti.

ÇAN GELENEKSEL FOLKLORİK DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU!
08 Ocak 2024 - 12:35
Çan Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen Çan Geleneksel Folklorik Deve Güreşi Festivali, 07 Ocak Pazar günü büyük bir coşkuyla başladı. İki gün süren festival, ilçe sakinlerini ve ziyaretçilerini renkli görüntülere sahne olan deve güreşleriyle buluşturdu.

Festivalin ilk gününde, ilçe merkezinde düzenlenen kortej yürüyüşü büyük ilgi gördü. Çan sokakları, geleneksel kıyafetlerle donatılmış katılımcılarla renklendi. İlçe halkı, kortej yürüyüşü ile festivalin heyecanını birlikte yaşadı.

İkinci gün, Çan Belediyesi Deve Güreşi Sahası'nda gerçekleşen ana etkinlikte Marmara ve Ege bölgelerinden yaklaşık 160 deve mücadele etti. Develerin kıyasıya mücadelesi, izleyicilere heyecan dolu anlar yaşattı. Şampiyon develer, birbirlerine üstünlük sağlamak için büyük güç harcadı. Zaman zaman kilitlenen develeri ayırmak için görevliler uzun uğraşlar verdi.

Güreşleri izlemek isteyenler, yoğun ilgi gören etkinlikte mangal yakıp piknik yapma fırsatı buldular. Çan Belediye Başkan Vekili Harun Arslan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, Çan Kaymakamı Dr. Emre Nebioğlu, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, CHP Çan İlçe Başkanı İlhan Demiral, Türkiye Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Mehmet Sümer ve ilçe sivil toplum kuruluşlarının başkanları da katıldı.

Kaynak: Çan’ın Sesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum