Reklam

''BU SEÇİMLER KÖPRÜDEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞ"

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayları ilk sırada İsmet Güneşhan, ikinci sırada mevcut dönem milletvekili Özgür Ceylan olduğu aktarılmıştı.

10 Nisan 2023 - 17:41
Üçüncü sırada Millet İttifakı’nın temsilcisi Gelecek Partisi’nin kurucularından ve Kültür ve Turizm Politikaları Başkanı Yeşim Karadağ, dördüncü sırada ise CHP Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Güzel şeklinde duyurulmuştu. CHP İl Başkanlığında bir araya gelinerek milletvekili adayları tanıtıldı. CHP Milletvekili adayları, ısrarlı bir şekilde Çanakkale’de 4-0 yapacaklarını ve çalışmaların bu yönde olduğunu aktardılar.
CHP İl Başkanlığında, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayları tanıtıldı.
CHP milletvekili Adayı İsmet Güneşhan “Partimizin her kademesinde görev yaptım. Bugün itibariyle de partinin milletvekili adayıyım. Ülkemiz gerçekten çok zor bir dönemden geçiyoruz. Cumhuriyet tarihimizin en derin ekonomik ve siyasal bunalımıyla karşı karşıyayız. Ekonomi bir şekilde düzelebilir zaman içerisinde. Ama esas sorun Türkiye’nin önümüzdeki döneme yönelik idari yapısı, yönetim yapısı ve rejiminin tehlike altında olmasıdır. Önümüzdeki seçimler Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimleri. Bu seçimler hepimiz çok çalışacağız. Çünkü karşımızda gerçekten Cumhur İttifakı var. Cumhur ittifakının ortaklarına baktığımız zaman Türkiye’yi nasıl bir tehlikenin beklediğini görüyoruz. Bu seçimler bizim için köprüden önceki son çıkış. Millet İttifakı olarak biz farklı farklı siyasi anlayışlardan olsak bile söz konusu Türkiye olduğu için bir araya geldik. 15 Mayıs sabahı göreceksiniz, bunlar gidecekler. Gittikleri zaman hepimiz rahat bir nefes alacağız” açıklamasında bulundu.

CHP Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Özgür Ceylan “Ben bir dönem beş yıl milletvekilliğimin ardından genel başkanımızın genel merkezimin teveccühü ile bir dönem daha milletvekilliği adaylığı noktasında görevlendirildim. Görev yaptığım süre içerisinde Çanakkale’den hep ilgi saygı gördüm. Geçmiş beş yıl için Çanakkale’mize teşekkür ediyorum. Bizim bir mücadelemi var, ülke zor günler geçiriyor. Bu tek adam rejimini bitirmek istiyoruz. Yolsuzluğu yoksulluğu bitirmek istiyoruz. Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin istiyoruz. Türkiye’nin bir değişime ihtiyacı var. Bu değişim için de elimizi taşımızın altına koyarak sorumluluk alarak bir şeyler yapmak istiyoruz. Kararı Çanakkale halkı verecek. Kararı Türkiye halkı verecek ama ben inanıyorum ki Türkiye büyük bir değişime sahne olacak ve Türkiye’ye bahar gelecek” ifadelerini kullandı.
Gelecek Partisi Kültür ve Turizm Politikaları Başkanı ve Milletvekili Adayı Yeşim Karadağ “14 Mayıs 2023’te ülke genelinde yapılacak olan seçimde ikinci yüzyılın yeniden şekilleneceği seçimde millet ittifakımızın gelecek partisi kontenjanından CHP üçüncü sıra milletvekili adayıyım. Yeşim Karadağ ismi ne Çanakkale’mize ne de kentimize yabancı bir isim değil. Tıpkı millet ittifakının siyasi partilerimize ve ülkemize yabancı olmadığı gibi. Bu süreçten itibaren bizler için önemli olan hem memleketimiz Çanakkale’mizde hem de ülkemizde önem arz eden ilk öncelikli konu; Türkiye’nin ikinci yüzyılının yeniden inşasında millet ittifakının ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapmak. 14 Mayıs gecesi 15 Mayıs sabahı parlamentoda en güçlü, en fazla sayıyı almış iktidar olarak görmek. Bunun için hep birlikte çalışacağız” dedi.

CHP Gençlik Kolları Başkanı ve Milletvekili Adayı Tuğberk Güzel “Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Bölümü mezunuyum. Daha gençken STK’larda, derneklerde başkanlıklar yaptım. Ciddi kurumlarda uluslararası şirketlerde çalışma şansım oldu. Naçizane gençlik örgütümüzün başarısına katkı sağladığını düşünüyorum. Hedefimiz şu; Gençlik Kolları olarak öncelikle örgüt içi bahsedecek olursak, bunu bir gelenek haline getirmek istiyoruz ve gençlerimizin her şeye aday olabileceğini göstermek istiyoruz. Bunun dışında da en büyük hedefimiz Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı yapmak, partimizi ve ittifakımızı iktidara taşımak ve burada da gençlerin bir payı olduğunu göstermek. Olabiliyorsa da artık dörtte dört milletvekili çıkararak gençlerin ve Çanakkale’nin sesi olmak istiyorum” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum