Reklam

"6 ŞUBAT DEPREMİ VEFAT EDEN ÖĞRENCİLER HATIRA ORMANI"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü, Uluslararası Sosyal Sorumluluk Derneği, Sosyal Sorumluluk Kulübü iş birliği ile “6 Şubat Depremi Vefat Eden Öğrenciler Hatıra Ormanı” için fidan dikim programı ÇOMÜ Rektörlüğü önünde gerçekleştirildi.

"6 ŞUBAT DEPREMİ VEFAT EDEN ÖĞRENCİLER HATIRA ORMANI"
06 Şubat 2024 - 11:07
Etkinliğe;  ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Genel Sekreter V. Oğuz Ünal, Genel Sekreter Yardımcıları Öğr. Gör. Tanju Güdük, Sinan Karabulgu, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Rektör Erenoğlu, Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem faciasında üniversitemizin 13 öğrencisi hayatını kaybetti diyerek burada onların anısı için fidan dikimi yapılacağını belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

ACIMIZ TAZE, YARIMIZ DERİN
“Bugün burada, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve yüreklerimizi yakan depremde hayatını kaybeden 13 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencimizi anmak ve onları sonsuza dek yaşatmak için bir hatıra ormanı oluşturuyoruz. Acımız taze, yaramız derin. 13 gencimiz, umut dolu hayatlarının baharında, elimizden koparılmış gibi aramızdan ayrıldılar. Onların yokluğu, sadece aileleri ve yakınları için değil, hepimiz için büyük bir kayıp. Ancak biz, onları asla unutmayacağız. Onları, her fidan diktiğimizde, her yaprak döküldüğünde, her bahar filizlendiğinde hatırlayacağız. Bu hatıra ormanı, onların anılarının sonsuza dek yaşayacağı bir mabet olacak. Bu vesileyle, depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu büyük acıyı paylaşan milletimize başsağlığı diliyorum.

Depremden sonra ulusça göstermiş olduğumuz dayanışma ve vefa örneği için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu zor süreçte birbirimize sarıldık, birbirimize destek olduk. Bu dayanışma, milletimizin ne kadar güçlü ve büyük olduğunu bir kez daha gösterdi. Biliyorum ki, bu acıyı dindirmek kolay değil. Ama biz, bu acıyı birlikte aşacağız. Bu hatıra ormanı da, acımızı paylaştığımız ve birbirimize güç verdiğimiz bir sembol olacak. Gençlerimizi asla unutmayacağız. Onların anıları, bu fidanlarda filizlenecek, bu ağaçlarda göğe yükselecek. Onların anıları, sonsuza dek yaşayacak.”
ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimetullah Akın tarafından yapılan dua ardından ağaç dikimi gerçekleştirildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum