Reklam

ÇANAKKALE'DE ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde saat: 04.17‘de düzenlenen anma programında depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımız Rahmet, Minnet ve Şükranla anıldı.

ÇANAKKALE'DE ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
06 Şubat 2024 - 11:06
“Asrın felaketi” olarak tanımlanan 6 Şubat depreminin 1. yıldönümünde AFAD İl Müdürlüğünde düzenlenen anma programına; Vali İlhami AKTAŞ, Vali Yardımcısı Hakkı UZUN, İl Emniyet Müdürü Selim ARICI, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi AKMAN, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan ORAN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil SEZGİN, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat YILMAZ, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan BAŞTÜRK, İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan TÜRKARSLAN, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir ÇELEN, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şuayip ÜNER, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mustafa PULLUK,  AFAD Müdür V. Abbas ASLAN ve İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyeleri katıldı.
6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremlerinde hayatını kaybeden 53.537 canımız için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ile başlayan programda AFAD Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘’6 Şubat Kısa Film’’ gösterimi izlendi.
Anma programında Vali İlhami AKTAŞ tarafından basın mensuplarına deprem hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Asrın felaketinin üzerinden geçen bir yılın ardından kaybettiklerimizin acısı hala yüreğimizde ve ne yaparsak yapalım ne kadar zaman geçerse geçsin bu yaşadığımız asla dinmeyecek bir acı olduğunu belirten Vali İlhami AKTAŞ, “Depremde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın.” dedi.
Yapılan açıklamanın ardından Vali İlhami AKTAŞ başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
AFAD İl Müdürlüğünde gerçekleşen anma programının ardından Arslanca Camiinde Sabah Namazında düzenlenen mevlit programında, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımız dualar okundu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum