Reklam

YILBAŞI ÖNCESİ SAHTE ALKOL OPERASYONU!

Yasadışı faaliyetlerin sona erdirilmesi amacıyla 81 ilde Çengel-4 Operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda 189 şahsa adli işlem yapıldı.

08 Aralık 2023 - 11:52
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlı Koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlükleri ve Gelir İdaresi Başkanlığının katılımıyla 81 ilde Çengel-4 Operasyonları düzenlendi. Vatandaşların can güvenliği ve sağlığını tehdit eden yasadışı faaliyetlerin sona erdirilmesi amacıyla düzenlenen Çengel-4 operasyonları neticesinde 189 şahsa adli işlem yapıldı.
Operasyonlarla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; “14 adet sahte alkol üretimi yapılan içki imalathanesi deşifre edildi. 8.310 şişe kaçak/sahte alkollü içkiye, 13.472 litre kaçak/sahte alkollü içkiye, 12.131 litre etil alkole, 1.704 adet boş şişe ve 1.600 adet bandrole, 1.680 adet alkol aroması ve 68.121 adet etikete el konuldu. Operasyona Gelir İdaresi Başkanlığı taşra birimleri de katıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılan ortak değerlendirmede Milyon TL’lik vergi kaybının önüne geçildi. 25.603 litre (Yaklaşık 23 Ton) kaçak/sahte alkol ile etil alkole el kondu. 25 Milyon TL’lik vergi kaybı engellendi. Operasyonu gerçekleştiren Polislerimizi ve Gelir İdaresi Başkanlığımız çalışanlarını tebrik ediyorum.
Vatandaşımızın can güvenliği ve sağlığı için ülkemizin dört bir yanındaki alkol kaçakçılarına ve sahte alkol üretimi yapanlara karşı operasyonlarımız artarak devam edecek. Kaçakçılarına ve sahteciliğe bulaşanların enselerindeyiz. Bunlara göz açtırmayacağız” dedi.

Haber Merkezi

YORUMLAR

  • 0 Yorum