Reklam

YENİ DİYALİZ MERKEZİ, HASTA KABULÜNE BAŞLADI

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Ayvacık Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi Ek Hizmet Binasının hizmete açılarak, hasta kabulüne başladığını açıkladı.

YENİ DİYALİZ MERKEZİ, HASTA KABULÜNE BAŞLADI
18 Ocak 2024 - 11:54
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yaptığı açıklamada, 2022 yılında Sağlık Bakanlığının yatırım programına alınan 5 ünite kapasiteli, Ayvacık Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi Ek Hizmet Binası için 6 milyon 300 bin liralık yatırım yapıldığını ifade etti. Yeni diyaliz ünitesinde hasta kabulüne başlandığını belirten Ayhan Gider, Çanakkalelilerin sağlık alanında ihtiyaçlarının karşılanabilmesini sağlayacak ve akabinde sağlık turizmi açısından şehri önemli bir merkeze dönüştürecek adımları attıklarını belirterek şunları kaydetti:
“Son 19 aylık süreçte bu konuda yoğun uğraşlar sonucu, 760 olan hekim sayımızı son yapılan kadro tahsisleriyle 1112’ye yükselttik. Sadece bu oran dahi bu konudaki kararlılığımızı gösterir niteliktedir.
Sadece hekim sayısının artırmak yetmiyor. Bu anlamda teknik donanım yeterliliklerini de sağlamak gerekiyor. Ayvacık’ta yapımını tamamladığımız Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi Ek Hizmet Binası’nın hasta kabulüne başlamasıyla da bölgedeki önemli bir ihtiyaca cevap vermiş olacağız”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum