Reklam

UZAYDAKİ TÜRK'TEN İLK MESAJ

Uzaya çıkan ilk Türk olarak tarihe geçen Alper Gezeravcı, dün fırlatılan roketle tarihi bir ana imza attı. Gece saatlerinde yapılan fırlatma töreni ile gerçekleşen uzay yolculuğu, saniye saniye takip edildi.

UZAYDAKİ TÜRK'TEN İLK MESAJ
19 Ocak 2024 - 11:17
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu’ndan Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) doğru havalandı. 43 yaşındaki Gezeravcı, 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) üniversite ve araştırma kurumlarınca hazırlanan 13 farklı bilimsel deneyi gerçekleştirecek. Mekikte bir İsveçli, bir İtalyan ve bir İspanyol astronot da bulundu. Gece geç saatlerinde yapılan fırlatmayı, tüm dünya saniye saniye takip etti. Uzay yolculuğunu tamamlayan bilim insanları bir video ile dünyaya ilk mesajlarını iletti. İlk Türk astronot olma unvanını taşıyan Alper Gezeravcı’nın ilk mesajı ise, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü oldu.
İlk Türk astronot Gezeravcı; “Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dahiyane sözü, İstikbal Göklerdedir” dedi. 

Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum