Reklam

VALİ AKTAŞ'IN ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARI'NIN 106.YIL DÖNÜMÜ MESAJI

Türk milletinin azminin, vatan aşkının, bayrak sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını göstergesi olan, ulusal tarihimizde ve dünya tarihinde niteliği ve sonuçları açısından çok öneme sahip, Çanakkale Kara Savaşları’nın 106. yıl dönümünü, Şehitler diyarı Çanakkale’de kutlamaktan büyük bir onur ve gurur duyuyoruz.

VALİ AKTAŞ'IN ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARI'NIN 106.YIL DÖNÜMÜ MESAJI
24 Nisan 2021 - 18:14

Vali İlhami AKTAŞ Çanakkale Kara Savaşları’nın 106. Yıl Dönümü sebebiyle yayınladığını mesaj: “18 Mart 1915’te Çanakkale Deniz Zaferinin ardından Çanakkale’yi denizden geçemeyeceklerini anlayan İtilaf Devletleri, kara harekatı başlatarak Çanakkale’yi karadan ele geçirmeye çalışmışlardır.

Ancak Aziz Şehitlerimiz ve Gazilerimiz; Anafartalar, Conkbayırı, Arıburnu ve tüm Gelibolu’da gösterdikleri büyük kahramanlıklarla Çanakkale’nin ne denizden ne de karadan geçilemeyeceğini bütün dünyaya ilan ederek tarihe “Çanakkale Geçilmez”  sözünü yazmışlardır.

Çanakkale Destanını yazan ecdadımızın bize bıraktığı en büyük manevi miras olan “Çanakkale Ruhunu” sahiplenen Aziz Milletimiz, 106 yıl önce olduğu gibi bugün de istikbaline ve istiklaline yöneltilen tehditleri birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenerek bertaraf etmiştir ve etmeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanı ve milleti uğruna canını kanını ortaya koyan bize bu mukaddes vatanı emanet eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyorum.” ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum