Reklam

BAŞKAN GÖKHAN 'IN ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARI MESAJI

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Kara Savaşları’nın 106. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

BAŞKAN GÖKHAN 'IN ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARI MESAJI
24 Nisan 2021 - 18:15

Başkan Gökhan’ın mesajı şu şekilde: “Çok kıymetli ve derin tarihi izlerin bulunduğu topraklarda yaşıyoruz. Çanakkale’miz, çok büyük bir maneviyatın olduğu, bununla birlikte hem bu topraklarda yaşayan bizlere hem de ülke genelindeki yurttaşlara çok anlamlı emanetler bırakmış bir kenttir.

Bu topraklarda; İşgal altında olsa da yüreği vatan ve bağımsızlık aşkıyla atan bir milletin verdiği büyük istiklal mücadelesinin önemli bir kısmı yaşanmıştır. Tarih sayfalarına hem acı kayıplar hem de büyük zaferlerle kazınan 1915 senesinin Mart ayında Çanakkale’yi denizden geçemeyen İtilaf Devletlerinin stratejileri, aynı yılın Nisan ayında karaya yönelmişti. Düşmanı bozguna uğratan Deniz Zaferi’nin sevinci fakat ağır savaşın yorgunluğu ve yokluğu altındaki kahraman Mehmetçik, bu kez de karada karşı karşıyaydı işgal kuvvetleriyle. Ancak sahip olduğu eşsiz ruhla denizde kimseye geçit vermeyen kahraman Mehmetçik, karada da düşmana duvar oldu.

O kahraman Mehmetçikler ve bu mücadeleye emek veren her yurttaş, o tarihlerde bizim şimdilerde “Çanakkale Ruhu” dediğimiz manevi yönü çok kıymetli olan bir güç ortaya koydular. O Çanakkale Ruhu, düşman askerlerini de bu ülkenin evlatları gibi huzur ve sükunetle koynunda saklarken yine o ruh sayesinde bugün Çanakkale’miz Barışın Kenti olarak anılıyor. Çanakkale Ruhunu rehber edinen bizler de şehitlerimizin vatan toprağı için ödediği ağır bedelleri unutmuyor, unutturmuyoruz.

Çanakkale Kara Savaşları’nın 106. yıl dönümünde de yüreklerimize dolup taşan o büyük Çanakkale Ruhu ile başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan için destanlar yazan kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum.” ifadelerinde bulundu.

Murat Yüksel

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Reklamı Geç