Reklam

VALİ AKTAŞ'IN "3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ" MESAJI

VALİ AKTAŞ'IN "3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ" MESAJI
04 Aralık 2023 - 11:26
Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli bireylerimizin sorunlarına dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturmak açısından büyük anlam taşımaktadır.
Engellilik, yalnızca içinde bulunulan bir sağlık problemi değil, toplumsal yönleriyle hepimizi çok yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir durumdur.
Engelli kardeşlerimizin önlerindeki sosyal ve fiziki engeller kaldırıldığında, kendilerine güvenilip fırsat verildiğinde, sanattan spora girişimcilikten üretime kadar her alanda gurur verici başarılara imza attıklarını, devletimizin ve milletimizin onlara olan desteğine fazlasıyla karşılık verdiklerini memnuniyetle görmekteyiz.
Engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak, kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak, aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur.  
Her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum