Reklam

AFETLE MÜCADELE EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

Çanakkale Yaşam Derneği tarafından Afetlere Hazır Toplumla Sürdürülebilir Yaşam Projesi’nin açılış programı düzenlendi. Çanakkale’nin idari amirleri, temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı açılış programında afetle mücadele konuşuldu. Proje kapsamında afetle mücadele eğitimlerinin verileceği vurgulandı.

AFETLE MÜCADELE EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
04 Aralık 2023 - 10:58
Çanakkale Yaşam Derneği tarafından İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü destekli Afetlere Hazır Toplumla Sürdürülebilir Yaşam Projesi’nin açılış programı gerçekleştirildi. Açılış Programına Çanakkale İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdür Vekili Aykut Kuzey, Çanakkale AFAD Şube Müdürü Abbas Aslan, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı.
Toplantıda, Çanakkale’de yaşanacak herhangi deprem anında yapılması gerekenler, depremlere yönelik alınması gereken tedbirler masaya yatırıldı. Afet öncesi hazırlık yapılması gerektiği vurgulanan toplantıda afet anında müdahalenin de çok önemli olduğu belirtildi. Çanakkale Yaşam Derneği tarafından uygulanacak olan proje kapsamında ücretsiz eğitim verileceği belirtildi. Yapılan açıklamada, verilecek olan eğitimlerin Mayıs sonunda biteceği, eğitimlerin değerlendirmesinin de Haziran ayı sonunda tamamlanacağı belirtildi. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara eğitim sonunda sertifika verilip, afetle müdahale konusunda çalışmalar yapılacağı ifade edildi.

“DEPREME HAZIRLIKLI OLMAMIZ GEREKİYOR”
AFAD İl Müdür Vekili Abbas Aslan; “Afet olmadan önce ülkemizi, toplumumuzu hazırlamamız gerekiyor. Afetle mücadele dörtlü döngü meselesidir. Afet öncesi hazırlık, afet anında müdahale, planlama ve iyileştirme. Toplumumuzun %93’ü deprem kuşağında yaşıyor. Dolayısıyla toplum hazırlıklı olmadıkça afetlerle mücadele istediğimiz gibi gerçekleşmiyor. Bu nedenle hazırlık aşamasında toplumun hazırlıklı olması, kurumların hazırlıklı olması, özel sektörün hazırlıklı olması, sivil toplumun hazırlıklı olması çok önemlidir.

“AFET MÜDAHALE PLANLARIMIZI HER YIL GÜNCELLİYORUZ”
Çanakkale, çok önemli iki fay arasındadır. Birisi Şarköy fayı, diğeri Yenice fayıdır. Bu faylarda herhangi bir kırılma olduğu zaman ilimiz, etkilenecektir. Bu iki faydan etkilenecek olan ilimiz, buna hazırlıklı mı? İlimizi 7.4, 7.2, 7.5 gibi depremler etkilerse, afet müdahale planı maalesef uygulanamayacak. Ancak bu noktada desteğimize çevredeki depremden etkilenmeyen iller gelecek. Bu iller de Kütahya, Bursa, Balıkesir, Edirne, Tekirdağ illeri olacak. Ancak biz, bu planlarımızı 1990, 1980 öncesi gibi hazırlayıp raflara koymayacağız. Bu plan ve projelerimiz her yıl güncelleniyor” dedi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum