Reklam

ÜNİVERSİTELER İÇİN KARAR VERİLDİ

Aylardır kapalı olan üniversiteler için karar verildi. YÖK tarafından, üniversiteler ile ilgili alınan karar kamuoyuna duyuruldu. Uygulamalı dersler yüz yüze yapılacak olurken, teorik dersler ise online olarak sürdürülecek.

ÜNİVERSİTELER İÇİN KARAR VERİLDİ
18 Şubat 2021 - 11:30
Üniversite kenti olan Çanakkale’de, koronavirüsün ilk dönemlerinde, resmen büyük bir göç yaşanmıştı. Öğrenciler adeta akın akın memleketlerine gitmiş ve eşyalarının büyük bir bölümünü de yanlarına almışlardı. Yurtlar, apartlar ve öğrencilerin kaldığı daireler boşaltılmış ve esnaf o dönem zor bir sürecin başlayacağını ifade etmişti.
Vaka sayılarının 7-8 bin dolaylarında sıkışmasından sonra, üniversiteler ile ilgili nasıl bir karar alınacağı merak konusu olmuştu. YÖK nihayet beklenen kararı aldı.
8.2 milyon üniversite öğrencisini ilgilendiren kararlara göre, uygulamalı dersler, gruplar halinde yüz yüze yapılacak. Teorik dersler ise aynı şekilde online olarak sürdürülecek.
Ayrıca, pandemi döneminden dolayı, kaygılanan, okula gitmesi durumunda sağlığından endişe eden öğrenciler için ise kayıt dondurma işlemi uygulanacak. Üniversiteler açılacakları tarihlere yerel olarak kendileri karar verecekler. Şimdi önümüzdeki günlerde, Bahar Dönemi’nde, öğrencilerin bir kısmının Çanakkale’ye gelmeleri bekleniyor.

Kaynak: Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum