Reklam

TÜRKİYE AFRİKA'DA SEVİNCE VESİLE OLUYOR

Türkiye’deki birçok yardım kuruluşu, kurbanını yurtdışında kestirmek isteyen hayırseverlerin bağışlarını mazlum ve mağdur diyarlara ulaştırırken, İDDEF Çanakkale İl Temsilcisi Samet Tunçer de Burkina Faso’daki kurban çalışmalarına katıldı.

TÜRKİYE AFRİKA'DA SEVİNCE VESİLE OLUYOR
04 Temmuz 2023 - 10:28
Dünyada en çok insani yardım yapan ülke sıralamasında birinci olan Türkiye, cömert ve vefalı duruşuyla mazlum coğrafyalarda insanlara umut olmaya devam ediyor. Yardım çalışmaları içinde Kurban Bayramı ise paylaşmanın ve dayanışmanın zirve yaptığı bir dönem olmasıyla yokluk ve yoksulluk içindeki insanların et yemesine vesile oluyor.
Biga Temsilciliği ofisinde hizmet veren İDDEF Çanakkale İl Temsilcisi Samet Tunçer, İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) ile birlikte Batı Afrika ülkesi Burkina Faso’da katıldığı Kurban programında büyük bir sevincin yaşandığını, ailelere et ikram edilmesiyle birlikte çocuklara bayramlık kıyafet ve oyuncak hediye edildiğini söyledi. İDDEF’in deprem bölgesindeki kurban bayramı etkinlikleriyle birlikte onlarca ülkede program yaptığını söyleyen Tunçer, “Toplamda hayırseverlerce bağışlanan 79 bin 334 hisse kurbanı, 47 ülke 309 bölgede 3 milyon 412 bin gerçek ihtiyaç sahibine ulaştırarak mazlum ve yoksul kimselerin yüzünü güldürdük. İDDEF olarak ayrıca, 20 bin depremzede ve yetim çocuklar ile medrese öğrencisine bayramlık kıyafet hediye ederek bayram sevincini yaşattık. Kurban vesilesiyle gittiğimiz Burika Faso’da açılacak olan İhtisas Eğitim Merkezimizin bahçesine fidanlar dikerek ülkenin yarınlarına nefes olmayı amaçladık. Tüm hayırseverlerimize teşekkür ederiz” dedi. Ülkelere giden 100 ekip, sahadaki 500 görevli ve 3.000 kişilik öğrenci ve hoca gönüllüleriyle kurban organizasyonu ilk elden yapıldığını anlatan Tunçer, bayramın kardeşlik köprüleri kurarak insanlığa umut olduğunu dile getirdi.
KURBAN, KRİZ BÖLGELERİ VE KURAKLIK YAŞAYAN ÜLKELERE UMUT OLDU
İDDEF, Afganistan, Etiyopya, Somali, Kenya, Gazze, Yemen ve Suriye gibi ülkelerde yer alan mülteci kampları, kuraklık ve kıtlık yaşayan alanlar ile savaş bölgelerinde de kurban kesimi ve et dağıtımları gerçekleştirdi. Kurban çalışmalarıyla mazlum ve mağdur coğrafyalara ulaşan İDDEF, her bir bağışçının vekalet kurban emanetini büyük bir hassasiyetle gerçek ihtiyaç sahiplerine, medresede okuyan öğrencilere ve onların yoksul ailelerine teslim etti.
BAĞIŞÇIYA, SMS VE VİDEO GÖNDERİLDİ
Kurban programı kapsamında her bağışçıya kesim işleminin tamamlanmasının ardından bilgilendirme SMS’i gönderen, zorlu coğrafyaların teknik ve fiziki şartları nedeniyle söz verilmediği halde kesim videolarını ulaştıran İDDEF, hayırseverlerin www.iddef.org web sitesi üzerinden üye paneline giriş yapıp bağış detayını görüntüleyerek kurbanının hangi ülke ve bölgede kesildiğini öğrenebilmesini sağladı.
20 BİN ÇOCUĞA BAYRAMIN MUTLULUĞU YAŞATILDI
İDDEF ekipleri, kurban çalışmaları kapsamında gittiği ülkelerde İDDEF’e ait medreselere ve yetimhanelere ziyarette bulunarak öğrencilere bayramlık kıyafet ve oyuncak hediye etti. İDDEF görevlileri ayrıca kurban kesimi için gittikleri köylerde çocuklara bayramlık kıyafet, oyuncak, balon ve şeker dağıtarak bayram sevincini doyasıya yaşattı. 6 Şubat’tan bu yana deprem bölgesinde olan İDDEF Kurban Bayramı’nda ise Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Elbistan ve Hatay’daki aşevlerinde kavurma pilav ikramında bulunarak, depremzede çocuklara bayramlık kıyafet ve oyuncak hediye etti. Gidilen ülkelerde cami, mescit, medrese ve su kuyuları gibi hizmet alanlarında yapılabilecek projelerle ilgili fikir alışverişi yapılıp, hizmet veren eserler yerinde ziyaret edilirken, kurban ikramıyla kardeşlik bağları pekiştirildi, hayırseverlerin selamları iletildi.

Kaynak: Biga Çarşamba Postası
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum