Reklam

MEMUR VE EMEKLİLER, ZAM İÇİN NEFESİNİ TUTTU!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Temmuz'u işaret ederek "6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz" dedi.

MEMUR VE EMEKLİLER, ZAM İÇİN NEFESİNİ TUTTU!
04 Temmuz 2023 - 10:26
Bu açıklamadan sonra memur ve emekliler nefesini tuttu. Seçim vaatleri ve Bakan Işıkhan'ın sözlerinden yola çıkılarak en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı kesin gibi görünürken, bu artış oranıyla birlikte memur emeklisi de 14 bin 670 liranın üzerinde alacak. SKK ve Bağ-Kur'da ise en az 1000 TL'lik bir artış öngörülüyor.
Asgari ücretin ardından gözler memur ve emeklilere yapılacak zamma çevrilmiş durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Temmuz'da 6 aylık enflasyon oranlarının belirleneceği güne işaret ederken, en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Memur zammında yüzde 85'i aşan bu artış, aynı şekilde yansıyacak olursa memur emeklisi de 14 bin 670 liranın üzerinde alacak. Öte yandan SKK ve Bağ-Kur'da ise farklı parametreler söz konusu. Uzmanlar en az 1000 TL'lik bir artış öngörülüyor.
Asgari ücret yüzde 34 zamla 11 bin 402 TL olmasının ardından gözler memur ve emeklilere gelecek zamma çevrilmişti. Bir süredir süren meraklı bekleyişin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine sonrası bu konuda değerlendirmelerde bulundu.
5 TEMMUZ'U İŞARET ETTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Memur maaşlarına yapılacak zam sürecini yürütüyoruz. 5 Temmuz günü 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." ifadelerini kullandı.
ÇARŞAMBA GÜNÜ ZAM ORANLARI NETLEŞECEK
Böylece emekliye zam ve memur maaşı düzenlemesi için tarih belli oldu. Çarşamba günü 6 aylık enflasyon rakamları belli olacak. Bununla beraber SSK, Bağ-Kur emeklileri ve memurlar için refah payı hariç zam oranı kesinleşecek. Daha sonra ek zam düzenlemeleri kamuoyuna duyurulacak.

Kaynak: haberler.com
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum