Reklam

"TÜM PAYDAŞLAR İLE EL ELE"

Çanakkale Domatesi, 1 Ağustos 2023 tarihinde Türk Patent Enstitüsü’nün 2023/154 sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteninde yayınlanarak Çanakkale’nin 13. ürünü olarak tescil edildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, “Bu süreçte, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm paydaşlar ile el ele vererek elimizden gelen desteği sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

"TÜM PAYDAŞLAR İLE EL ELE"
02 Ağustos 2023 - 10:32
Konuyla ilgili açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “İlimizde büyük bir özveriyle yetiştirilen, lezzeti, kokusu ve kalitesi ile Türkiye sınırlarını aşan bir üne sahip Çanakkale Domatesimiz Coğrafi İşaret almaya hak kazandı. Böylelikle Coğrafi İşaretli Ürün Sayımız 13’e yükseldi. Domatesimiz bu tescille beraber, Çanakkale’mizin tarıma dayalı ekonomisine artı değer kazandırmaya devam edecek.

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz başta olmak üzere, yoğun bir çaba harcayarak tescil sürecinin tamamlanması için emek veren tüm kurum ve yetkililere teşekkür ediyoruz. Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Ayhan Gider’in de açıkladığı üzere bundan sonraki hedefimiz Avrupa Birliği (AB) coğrafi işaret tescilini de alarak Çanakkale Domatesini hak ettiği itibara kavuşturmak olacaktır. Bu süreçte, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm paydaşlar ile el ele vererek elimizden gelen desteği sağlayacağız” dedi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum