Reklam

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ'NE PROJE DESTEĞİ

AB Erasmus + KA220 Yükseköğretim alanında Slovakya Nitra Üniversitesi koordinatörlüğünde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin ortak olduğu, Biga İİBF Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eroğlu’nun yürütücülüğünü yaptığı “Ecology Awareness of Sustainable Green Development: Collaboration of Universities and Local Actors” adlı proje ECOUNITY Slovak Ulusal Ajansı tarafından 250.000 Euro bütçe ile desteklenmeye değer bulundu.

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ'NE PROJE DESTEĞİ
02 Ağustos 2023 - 10:34
Koordinatörlüğünü Slovakya Nitra Üniversitesi’nin üstlendiği projenin partnerleri arasında Rijeka Üniversitesi (Hırvatistan), Bükreş Politeknik Üniversitesi (Romanya), Lodz Üniversitesi (Polonya), Mellis Eğitim Teknolojileri (Türkiye) ve BirdLife Slovensko Çevre Derneği (Slovakya) yer alıyor.
İİBF öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Didem Saygın, Arş. Gör. Kendal Deniz ve Arş. Gör. Yağmur Ekim Yılmaz’ın araştırma ekibinde yer alığı proje toplamda 2 yıl sürecek.
Proje ile üniversiteler ve yerel aktörleri sürdürülebilir çevre yönetimi alanında iş birliğine hazırlamak, öğretim programı ve proje faaliyetleri kapsamında üniversite ile yerel aktörleri bir araya getirip güçlü bir paydaşlık ilişkisi geliştirmek hedefleniyor.
Ayrıca proje kapsamında İİBF’de eğitim gören üniversite öğrencilerinin yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile daha efektif olarak nasıl çalışabileceklerinin cevapları aranacak ve öğrencilerin sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin gerçekleştirilmesinde daha aktif katılımları sağlanacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum