Reklam

TÜB ARKEOLOJİ, TARİH VE SANAT TARİHİ BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) tarafından organize edilen “Arkeoloji, Tarih ve Sanat Tarihi Buluşmaları” etkinliği çevrim içi olarak gerçekleşti.

TÜB ARKEOLOJİ, TARİH VE SANAT TARİHİ BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ
11 Mayıs 2023 - 12:18
ÇOMÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Yaman’ın “Çanakkale Merkez, Ezine ve Bayramiç İlçeleri 2022 Yılı Yüzey Araştırması” isimli ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Nurettin Bataray’ın “Çanakkale Prehistorik Dönem Arkeolojik Yüzey Araştırması (Capas) 2022: Bayramiç ve Çevresi” isimli sunumlarını gerçekleştirdikleri program kapsamında;
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Koçel Erdem “Perinthos Kazıları”, Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülay Apa Kurtışoğlu “Edirne Yeni Saray Kazıları”, Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Olcay Turan “Khersonesos Thrakia’da İnşa Edilen Savunma Yapıları”, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eylem Güzel “Somut Olmayan Kültürel Miras Kapsamında Balıkesir Geleneksel El Sanatları”, Doç. Dr. Feride İmrana Sıddıkı “Balıkesir Kuvâ-yi Milliye Müzesi Müzesi’ndeki Bizans Dönemi Haçlarından Örnekler”, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Türk “Eskiçağ’da Balıkesir”, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Tercanlıoğlu “Kyzikos Antik Kenti Arkeolojik Kazı Çalışmaları 2022” ve Dr. Öğr. Üyesi Eser Çalıkuşu “Bursa Şahadet Camii Üzerine Bir Değerlendirme” isimli sunumlarını gerçekleştirdiler.
Etkinlik soru-cevap bölümüyle sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Reklamı Geç