Reklam

"TEMENNİMİZ GÜVEN ORTAMININ SAĞLANMASIDIR"

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşti.

"TEMENNİMİZ GÜVEN ORTAMININ SAĞLANMASIDIR"
11 Mayıs 2023 - 12:21
Gerçekleşen toplantıda, ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay, önemli değerlendirmelerde bulundu. 14 Mayıs genel seçimleri ile ilgili Başkan Okyay, “Sandıktan çıkan sonuç her ne olursa olsun ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. İş dünyası olarak yeni döneme dair en büyük temennimiz, ekonomik istikrarın ve güven ortamının sağlanmasıdır” ifadelerini kullandı.
ÇTSO Mayıs ayı olağan meclis toplantısı geçtiğimiz gün gerçekleşti.
“ÜLKEMİZİN BELKİ DE TEK GÜNDEMİ OLMASI GEREKEN DEPREM VE DEPREME HAZIRLIK VAR”
Mayıs ayı olağan Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Osman Okyay; “Ülke olarak oldukça hareketli ve yoğun günlerden geçiyoruz. Birkaç gün sonra Cumhurbaşkanlığı ve TBMM üyelerinin seçimi için sandığa gideceğiz. Ancak bunun yanında hepimizin bildiği, ülkemizin belki de tek gündemi olması gereken deprem ve depreme hazırlık var.
“TEDBİRİ DE ELDEN BIRAKMAMAK ZORUNDAYIZ”
Bugünlerde seçim nedeniyle deprem her ne kadar biraz geri planda kalsa da seçim atmosferinin dağılmasıyla yeniden deprem konusuna odaklanılacağını düşünüyorum. Ülkemizin benzer afetler yaşamaması için tedbiri de elden bırakmamak zorundayız.
“İHRACATIMIZDA DÜŞÜŞ YAŞANDI”
Ana gündem maddemize geçmeden önce, birkaç hususa değinmek istiyorum. Geçtiğimiz ay ağırlıklı olarak, hem yaşadığımız depremlerin etkisiyle, hem de Ramazan Bayramı’na bağlı olarak iş günü sayısında gerçekleşen düşüş (takvim etkisi) sebebiyle ihracatımızda düşüş yaşandı. Genel Ticaret Sistemi kayıtlarına göre, Nisan ayındaki toplam ihracatımız 19,3 milyar dolar oldu. Bu, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,2 düşüşü işaret ediyor. Ocak-Nisan dönemini ise 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 3 düşüşle kapadık. Diğer yanda enflasyon cephesinden baz etkisiyle görece iyi haberler geliyor. Nisan’da aylık bazda yüzde 2,39 artış oldu, fakat yıllık bazda 16 ayın en düşük seviyesi olan yüzde 43,68’e geriledi.
“İŞ DÜNYASI OLARAK YENİ DÖNEME DAİR EN BÜYÜK TEMENNİMİZ, EKONOMİK İSTİKRARIN VE GÜVEN ORTAMININ SAĞLANMASIDIR”
Şimdi önümüzde bir seçim var. Sandıktan çıkan sonuç her ne olursa olsun ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. İş dünyası olarak yeni döneme dair en büyük temennimiz, ekonomik istikrarın ve güven ortamının sağlanmasıdır. Bunun başında enflasyonun kontrol altına alınması yer alıyor.
“BOŞALAN BARAJLAR YENİDEN DOLMAYA BAŞLADI”
Kıymetli Üyelerimiz, Çanakkale gündeminden de öne çıkan birkaç gelişmeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Önce son aylarda özellikle konuştuğumuz kuraklık konusunda sevindirici bir gelişme var. Şehrimizdeki son yağışlarla neredeyse tamamen boşalan barajlar yeniden dolmaya başladı. Toprak şimdilik suya kavuştu, fakat tedbiri elden bırakma lüksümüz yok. Önümüzde kurak geçmesi muhtemel yaz ayları var. Umarım, bu ay ve sonraki ay boyunca yağışlar verimli bir şekilde devam eder ve kuraklık daha da ciddileşmeden üstesinden geliriz” ifadelerini kullandı.
“MİLLETİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN EN HAYIRLISININ OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ”
Mayıs ayı Meclis Gündeminin açılış konuşmasını yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersin Kahraman, “Değerli arkadaşlar, 14 Mayıs 2023 Pazar günü 2023 Türkiye genel seçimleri yapılacak ve bu seçimler ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni üyeleri belirlenecek, Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçiminin de ilk turu yapılmış olacak. Öncelikle Milletimiz ve Ülkemiz için en hayırlısının olmasını temenni ediyoruz.
Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan bu kıymetli yılda; Çanakkale’miz ve cennet vatanımızın her köşesi için, Vatan ve Bayrak kırmızı çizgimizden asla ödün vermeyecek, ihtiyaç duyulan liyakat ve ulaşılabilirlik kriterlerine sahip, bizlere hizmet için seçildiğini unutmayacak, ortak hedeflerde beraber yürüyeceğimiz vekillerin seçilmesi dileği ile hepinizi saygı ile selamlıyorum” dedi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum