Reklam

TATBİKAT GERÇEĞİNİ ARATMADI

Çanakkale’de gerçekleşen uluslararası MODEX tatbikatı kapsamında, senaryo gereği, Eceabat’tan depremzedeler, Çanakkale’ye intikal ettirildi ve yaralılar tatbikat kapsamında, ambulanslarla hastaneye götürüldü. İskele’de gerçekleşen tatbikat gerçeğini aratmadı.

TATBİKAT GERÇEĞİNİ ARATMADI
19 Eylül 2023 - 12:12
Afet ve acil durumlarda uluslararası ekiplerin birbirileri ile ve ev sahibi ülkeyle birlikte çalışmasını kolaylaştırmak maksadıyla sağlık müdahaleleri, arama ve kurtarma, tahliye, güvenlik ve trafik, barınma faaliyetleri kapsamında koordinasyonda, eğitim ve tecrübe paylaşımının arttırılması amacıyla Azerbaycan, Almanya, Portekiz, Finlandiya, Romanya, Estonya, Polonya ülkelerinin, 170 personel ve 22 araç ile katılım sağladığı toplam 2.446 personel ve 202 aracın katılımı ile gerçekleşen MED EU MODEX 2023 tatbikatı kapsamında, bir senaryo uygulamaya konuldu.

Eceabat’tan Sahil Güvenlik botu ile senaryo gereği Çanakkale İskele’ye intikal ettirilen yaralılar, ilk müdahalenin ardından, ambulanslar ile hastaneye götürüldüler. İskele Meydanı’nda uluslararası ekiplerinde katılımları ile tatbikat bir anlamda gerçeğini aratmazken, ambulanslar ile Çanakkale trafiğine hızlı bir şekilde ne kadar sürede hastaneye gidebildiklerini test etmiş oldular. Şehir içerisinde ekstra bir önlem alınmadan, spontane şekilde gerçekleşen tatbikatlarda, hem ilk yardım hem de koordinasyon bir anlamda sınavdan geçmiş oluyor.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum