Reklam

TAŞKIN BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR

29 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında Azarbaycan Bakü’de yapılan Büyükler Dünya Taekwondo Şampiyonasına Türkiye milli takımı adına gitme hakkını kazanan, Zeynep Taşkın Dünya şampiyonasında sergilediği performans ile şapka çıkarttırdı. 15 Haziran’da ise Konya’da düzenlenen Üniversiteler arası dünya şampiyonasında Taşkın şampiyonluğa ulaştı.

TAŞKIN BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR
19 Haziran 2023 - 11:52
Taylandlı ve Japon rakiplerini farkı sporlarla yenerek çeyrek finale yükselen sporcumuz Zeynep Taşkın çeyrek finalde çok tecrübeli Çinli rakibine son saniyede üç puan vererek yenildi. Taşkın, Dünya 8’incisi oldu.
15 Haziran tarihinde Konya’da yapılan Üniversitelerarası Dünya Taekwondo seçmesi birinciliğinde rakiplerini farklı skorlarla yenen Zeynep Taşkın yine şampiyon olmayı başardı.

Zeynep Taşkın bu başarı hakkında şu ifadelerde bulundu; “İkinci kez “Dünya şampiyonasına gidiyor olabilmek her sporcunun hayali olduğu gibi benim de hayallerimden birisiydi. Bugün bu başarıya ulaştım ve Bakü’de yapılan olan Dünya taekwondo şampiyonasına katıldım büyükler kategorisinde ilk defa Dünya şampiyonasına katılma heyecanını yaşadım. Çok iyi maçlar çıkarttığımı düşünüyorum Taekwondo da çok iyi sporcuları olan ülkelerin sporcularını yenerek Dünya sekizincisi oldum. İnşallah Çin’de yapılacak olan Üniversiteler arası Dünya Taekwondo şampiyonasında şampiyon olarak şanlı bayrağımızı dalgalandıracağım. Bu süreçte bana sahip çıkan, beni destekleyen başarımda emeği büyük olan Lapseki Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz Bey’e, beni yetiştiren hocam Hasan Altunışık’a teşekkürü borç biliyorum.”
Milli takım antrenörü, Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi ve Zeynep Taşkın’ın antrenörü Hasan Altunışık ile yaptığımız görüşmede bizlere şunları ifade etti:
“Zeynep yaklaşık 15 yıllık bir sporcu. Bu spor hayatına pek çok başarıyı sığdırmış bir isim. Ülkemizi ve Çanakkale’mizi defalarca Avrupa ve Türkiye şampiyonluklarıyla en iyi şekilde temsil etmiş bir sporcumuz. Bugün kendi kariyerinin bir üst basamağını çıkararak temsiliyetini en üst mertebeden yapacak.

Ben sporcum Zeynep’e her zaman şunu söyledim sen gayretli ve azimli çalıştırdıktan sonra senin önünde, seni yenecek bir sporcu tanımıyorum diye. Her daim söyledim ve sporcumuz gerçektem çok gayretli ve azimli çalışmalar yaparak son zamanlarda yenilmezlik serisi sürdürüyor. Bunun açık örneği ise yapılan Dünya şampiyonaları seçmelerinde kendisi 49 kilo olmasına rağmen 53 kg maçlara katılarak bu kilolardaki rakiplerini farklı skorlarla yendi. Bakü’de yapılan Dünya şampiyonasına katıldı yapılan bu Dünya şampiyonasında sporcumuz ilk defa katıldığı Büyükler Dünya taekwondo şampiyonasında ilk defa katılmanın heyecanı olmasına rağmen çok büyük başarıya imza attığını düşünüyorum. Çanakkale’mizin taekwondodaki gururu sporcumuz Zeynep bu kez 15 Haziran 2023 tarihinde Konya’da yapılan Üniversitelerarası Dünya Şampiyonası elemelerinde rakiplerini farklı skorlarla yendi ve Dünya şampiyonasına katılma hakkını kazanmış oldu. Sporcumuz yapılacak olan bu şampiyonada ülkemizi ve Çanakkale’mizi en iyi şekilde temsil ederek şanlı bayrağımızı dalgalandıracak ve istiklal marşımızı okutacağı inancındayım. Sporcumuzun da bunu başarabilecek teknik ve bilgi beceriye sahip, donanımlı bir sporcu olması ona olan güvenimizi de arttırıyor. Ben sporcum Zeynep’e şimdiden başarılar diliyorum. Ayrıca Lâpseki belediye başkanımız Eyüp Yılmaz’a sporcumuza vermiş olduğu her türlü desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”

Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum